Јокић најбољи играч прве седмице на Западу!

Никола Јокић, центар Денвера Нагетса, изабран је за најбољег играча прве недеље на Западу, саопштили су из НБА.  Српски центар заблистао на старту нове НБА сезоне након чега је стигло признање.

Кошарка 23.10.2018 | 12:30
Јокић најбољи играч прве седмице на Западу!
Српски кошаркаш одиграо је три сјајна меча на почетку сезоне и што је најважније франшиза из Колорада је остварила максималан број победа.

Јокић је на отварању сезоне против Лос Анђелес Клиперса постигао 21 поена, а уз то је имао осам скокова и пет асистенција.

У другом мечу је одиграо можда и најбољу партију од када је дошао у НБА – 35 поена, 12 скокова, 11 асистенција, четири украдене лопте, без изгубљених и 11 од 11 из игре, за само 31 минут.

Претходне ноћи предводио је Нагетсе до тријумфа над шампионом Голден Стејтом, а меч је завршио са 23 поена, 11 ухваћених лопти и шест успешних додавања.

Укупно у прва три меча бележи 26,3 поена, 10,3 скокова и 7,3 асистенција, а Денвер има перфектан учинак.

Са друге стране најбољи на Истоку је плеј Шарлот Хорнетса Кемба Вокер, који је у три меча остварио просек од 35,3 поена, 5,3 асистенција и чак 19 погођених тројки.

Сјајне партије Николе Јокића у дресу Денвера на старту нове сезоне у НБА лиги нису прошле незапажено.

Напротив!

Најзаслужнији је што су Нагитси почели сезону скором 3-0, први пут од 2009. године, због чега је проглашен за играча недеље Западне конференције.

Он је на прва три меча свог тима остварио просечан учинак од 26,3 поена, 10,3 скокова, 7,3 асистенције, уз 1,7 украдених лопти и блокаду по мечу.

На првој утакмици сезоне против Клиперса у Лос Анђелесу уписао је 21 поен, уз осам скокова, а онда је против Финикса ушао у анале НБА лиге.

Постигао је "трипл-дабл" - 35 поена, 12 скокова, 11 асистенција, и стао уз раме легендарном Вилту Чемберлену. Једино је још он успео да забележи "трипл-дабл" са више од 30 поена без промашаја из игре.

На последњем дуелу против Голден Стејта опет је био сјајан - 23 поена, уз 11 ухваћених лопти и шест астенција.

Јокићу је то трећа таква награда у каријери.

Он је постао шести играч Денвера који је то успео, пошто су пре њега три пута играчи недеље на Западу били и Алекс Инглиш, Дикембе Мутомбо, Кармело Ентони, Ален Ајверсон и Чонси Билапс.

За играча недеље на Истоку изабран је Кемба Вокер, члан Шарлота, шести пут у каријери.

Никола Јокић бриљира на старту нове НБА сезоне и већ су, очекивано, стигла прва признања за српског центра. Како су саопштили челници НБА лиге, Јокић је проглашен за најбољег играча Западне конференције за недељу иза нас. Исти награду на Истоку понео је Кемба Вокер из Шарлота. 

На друштвеним мрежама Денвер Нагетси поносно су истакли да је ово трећи пут да Србин добија ласкаво признање, те да је тек шести играч у историји клуба коме је тако нешто пошло за руком. Пре њега награда играч недеље три пута је ишла у руке Алекса Инглиша, Дикембеа Мутомба, Кармела Ентонија, Алена Ајверсонаи Чонсија Билапса. 

Подсетимо, Никола Јокић бележи чудесне бројке на почетку сезоне. На утакмицама против Лос Анђелес Клиперса, Феникса и шампиона Голден Стејта у просеку је убацивао преко 26 поена, имао је и 10,3 скокова, односно 7,3 асистенција. И све то уз близу 65 одсто успешности шута из игре.

Свакако, најбољи је био у судару нашим тренером Кокошковим и његовим Сансима, када је уписао 17. трипл дабл у каријери без промашаја из игре - 35 поена, 12 скокова и 11 асистенција. 

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Срецко

23.10.2018 10:47

Интересантно Јокица готов сваки дан стављају у медие а цовека национални тим не инересује .Стављајте оне играце који се боре за свој народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

број 1

23.10.2018 19:57

који национални тим човјек је добио 150 милиона долара кога више интересује репрезентација