Игуаин се отворио: Зашто Милан, а не Челси?!

Како је избачен из Јувентуса, шта мисли о Гатузу, Де Лаурентису, Икардију, Роналду, Ибрахимовићу. . . ? Први велики интервју Аргентинца од доласка у Милан. . .

Фудбал 21.10.2018 | 00:00
Игуаин се отворио: Зашто Милан, а не Челси?!
Полако се приближава милански дерби, а све очи у недељу увече ће бти упрте у двојицу Аргентинаца на супротним странама. Интерове наде почивају на Мауру Икардију, Росонери се уздају у Гонзала Игуаинакоји је врло брзо пронашао ону голгетерску форму из Наполија и Јувентуса.

Популарни Пипита не крије задовољство што је летос прешао из Јувентуса у Милан

“Изабрао сам Милан јер су били упорни и јер ми се свидео њихов пројекат. Такође, тренер Гатузо и директори Малдини и Леонардо су људи који добро познају клуб, а амерички власници су направили велике напоре да ме доведу. Заиста ми се свидео њихов приступ. Челси је био заинтересован али постојала је један огромна разлика: Овде су ме желели сви, а тамо ме је желео само тренер Сари”, каже Игуаин у првом великом интервјуу откако је прешао у Милан.

Истиче да није желео да оде из Торина, али да је то била клупска одлука. 

"Од финала Купа Италије сам имао осечај да се нешто прекинуло. Онда су довели Роналда. Одлука да одем није била моја већ њихова. Дао сам све за тај клуб и освојио много трофеја. Када је Кристијано дошао, рекли су ми да не могу да останем и ја сам изабрао Милан. Не желим да им се светим јер су ме саиграчи и навијачи лепо третирали. Никада нисам тражио да одем, али сам буквално избачен из клуба". 

Ипак, једну ствар из Јувентус би волео да пренесе на Милан. 

"Јувентус побеђује када даје голове, док смо ми тим који жели да побеђује са 6:3 или 7:4. Морамо да побеђујемо као они и да имамо њихов менталитет у дефанзиви. Да научимо да затварамо мечеве када поведемо". 

Наполијеви навијачи му још не опраштају издају и одлазак у Јуве...

"Није до мене. Де Лаурентис је лик са којим се сви посвађају. Лавеци је отишао на лош начин, Кавани такође, Сарију је тражио замену док је овај још био тренер, а на мени је зарадио 94.000.000 евра. Сви имају проблеме са њим. О Наполијевим навијачима немам ништа лоше да кажем, они су били дивни. Некада су ме волели, данас ме мрезе. Али то је ОК. Једног дана ћу све испричати...."

Истиче да се врло брзо уклопио у Милан…

“Осећам се добро, упао сам у форму и надам се да ћу наставити. У Милану се осећам као да сам већ пет година ту. Вратила су ми се сећања на времена у Напуљу. Опет сам срећан. У Миланелу се размишља само о фудбалу и Милан ми је дао нешто више после не баш пријатног Мундијала. Овде сам нашао оно што сам тражио”.

Једино жали што резултати нису бољи…

“Атмосфера у свлачионици је сјајна. Жао ми је због пласмана на табели, заслужујемо да будемо боље пласирани јер смо испустили пет бодова против Наполија и Аталанте. Али и даље верујемо у нашу снагу и да нисмо слабији од било кога на терену. Морамо да покушамо да освојимо све што можемо. Циљ ми је да се пласирамо у Лигу шампиона, да постигнем што више голова и да освојимо Лигу Европе и Куп Италије. За скудето нам још фале неке ствари. Али имамо потенцијал за велике резултате”.

Ускоро га очекује први велики дерби у дресу Милана.

“Сви дербији су посебни, а тако је и са овим који ће мени бити први. Дочекујемо га мирно, концентрисано и мотивисано.  Чињеница је да ће трибине бити на њиховој страни, али за нас је то додатни мотив. Ово је страствен дерби као онај у Мадриду”.

О дуелу са земљаком Икардијем каже…

“Не играмо тенис, ово је фудбал. Овде је 11 на 11, а не један на један. Тимови побеђују, а не играчи. Икарди је добар нападач који већ неколико година игра на високом нивоу и тресе мреже. Сјајан је у ваздуху и има прави тајминг у шеснаестерцу. Прави је голгетерски убица. Да ли би могли да играмо заједно? Мислим да можемо. За мене никада није био проблем да играм са било којим другим нападачем. Играо сам са много њих и на све успео да се адаптирам”.

Да ли разговарате са Икардијем ван терена

“Не, не причамо”.

Шта мисли о танедму са Ибрахимовићем о којем се шушка? 

"То треба да питате клуб, али ја само могу да кажем да волим да делим терен са великим играчима. А он је један такав". 

Игуаин је радио са великим тренерима попут Муриња, Бенитеза, Сарија, Алегрија, а сада га тренира Гатузокоји је скоро па почетник.

“Он има нешто другачији стил. Када те погледа, видиш колико воли фудбал. Покушава да извуче оно најбоље из мене и заистао то ценим. Он је веома импулсивна особа која би умрла за своје играче ако треба. Мислим да нема пуно таквих тренера. Зато ми је част да ме тренира један такав. Он ме чини бољим. Код Сарија сам се осећао најбоље, али Гатузо и он нису слични”.

Један велики играч је посебан за Игуаина.  

"Идол ми је био Бразилац Роналдо, од њега бих узео све. Он је неупоредив играч са осталима и не постоји ништа у чему сам бољи од њега. Најталентованији играчи са којима сам играо су Меси и Гути. О Леу све знате, али Гути ме је изненадио талентом".

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар