Нејмар: Никад нисам хтио да носим "десетку" Бразила!

Звезда Пари Сен Жермена, Бразилац Нејмар да Силва, открио је како му никада није била жеља да носи дрес са бројем десет у репрезентацији своје земље.

Фудбал 20.10.2018 | 16:00
Нејмар: Никад нисам хтио да носим "десетку" Бразила!
Дрес са овим бројем носила су славна имена попут Пелеа, Ривалда, Роналдиња, Каке и Зика, а сада га "дужи" нападач клуба из Париза.

Ипак, Нејмар тврди како његов избор није био да носи дрес са тим бројем. У Бразилу се по традицији "десетка" додељује најбољем играчу, а Нејмара је морао да убеђује саиграч да је прихвати.

"Пре Купа конфедерација 2013. године, тадашњи селектор Луис Фелипе Сколари је делио бројеве и ја сам му рекао како желим број седам или број 11. Дани Алвеш ме је само погледао и рекао, ти си десетка, облачи то. Мораш ово да искористиш", изјавио је Нејмар.

Нејмар сада носи "десетку" и у Пари Сен Жермену. Увелико је оправдао поверење јер је трећи најбољи стрелац у историји репрезентације. Са 26 година, постигао је укупно 59 голова за "селесао", а забележио је већ 94 наступа у националном тиму.

Нејмар је открио и зашто је желео "седмицу".

"Мој идол одувек је био Робињо и отуда сам и у Сантосу желео да носим седмицу на леђима", признао је бразилски фудбалер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар