Богдан о повратку: Покушао сам, али су ме избацили!

Репрезентативац Србије Богдан Богдановић успешно се опоравља од повреде колена и жели да се на терен врати за мање од месец дана.  Богдан нестрпљиво чека 7. новембар.  Бек Сакрамента нада се да би тог датума могао да се врати у такмичарски погон.

Кошарка 17.10.2018 | 18:15
Богдан о повратку: Покушао сам, али су ме избацили!
Богдановић је после тронедељне паузе кочано почео лагано да тренира, али свестан је да не сме да жури и да мора бити стрпљив са повратком на терен.

Бек Сакрамента каже да се осећа добро после захвата на колену који је обављен пре неколико недеља.

"Прилично сам сигуран и никако нећу да дозволим да ме ове ситне повреде деморалишу. Тужно је јер сам желео да сезону почнем од прве утакмице, то је једино што ми смета у свему овоме", изјавио је Бограновић после првог тренинга у последњих неколико недеља.

Није тајна да Богдановић планира повратак на паркет за 7. новембар и утакмицу са Торонто Репторсима, мада додаје да ништа није апсолутно сигурно. Чак је покушао и да убрза процес рехабилитације, али су га чланови стручног штаба приморали да успори како не би обновио повреду и како би био спреман на дуже стазе.

"Недостају ми утакмице, тешко је седети и не радити ништа. Покушао сам да се искрадем на терен, али су ме буквално избацили. Покушао сам само да асистирам, да будем ту око тима, али нису ми дали ни то да радим. Жао ми је што нисам у стању да радим са момцима, да делим њихове напоре сваког дана на тренингу", додао је бивши кошаркаш Партизана.

Тренер Дејв Јергер не може лако да пронађе замену за Богдановића. Током предсезоне покушавао је да комбинује са Бадијем Хилдом, Јогијем Ферелом и Франком Мејсоном, као и Де'Ароном Фоксом.

"Богдановић је неко ко нам даје много на плану креације игре, он је неко ко нам повећава кошаркашки ИQ. Помаже нам у офанзиви, даје на разноврсности и то нам сада недостаје", каже Јергер.

Богдановић Кингсима недостаје и шутерски јер је прошле сезоне имао 39.2 одсто успешности шута са дистанце.

"Сјајан је шутер, уз то добар плејмејкер. Када игра, све око себе чини бољим. Наравно да ће нам недостајати на почетку сезоне", изјавио је Де'Арон Фокс.

Сви су сагласни да је Богдановић, после година играња на европском тлу, оплеменио игру Сакрамента европским квалитетима.

"Он је посебан момак, воли да игра и заиста је сјајна особа. Тимски је човек, много ме по томе подсећа на Марка Гасола. Екипа је увек у првом плану као и људи који га окружују", закључио је тренер Кингса Дејв Јергер.



Током паузе између две сезоне, Богдан Богдановић морао је на операцију колена од које се и даље опоравља. До почетка НБА лиге за 2018/19. годину остало је још мање од 24 сата, али ће српски репрезентативац морати да пропусти неколико уводних мечева свог тима.

Нада се да ће на терену поново бити 7. новембра, када "краљеви" дочекују Торонто.

"Не осећам се лоше. Данас сам први пут мало трчао. Постаје монотоно да понављам исте тренинге, али знам да ћу бити спреман за две-три недеље. Не знам тачан датум, циљ је утакмица са Торонтом код куће. Надао сам се да ће то бити већ за прву утакмицу", рекао је Богдановић после једног од последњих тренинга Сакрамента пред дуел са Јутом.

Бек "орлова" истакао је да пун самопоуздања дочекује предстојећу сезону, као и да му није лако да са стране посматра саиграче како тренирају.

"Тешко је само седети и гледати друге како тренирају. Понекад им се придружим, али ме брзо врате на клупу. Покушавам да помогнем додавајући лопту, желим да се осећам као део тима, тешко је када не можеш да будеш са саиграчима", искрен је репрезентативац Србије.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар