СП: Калкулације и престиж! Оно право слиједи у петак!

И пре последњег кола, познати полуфиналисти Светског првенства. Србија има мотив да скине ореол непобедивости у Јапану са сјајних Италијанки.

Остали спортови 16.10.2018 | 08:30
СП: Калкулације и престиж! Оно право слиједи у петак!
Све је решено! Србија, Италија, Кина и Холандија играће у петак у полуфиналу Светског првенства у Јапану. Шампионке света из Италије од пре четири године, САД, препустиле су круну. Американке ће са домаћином шампионата играти за утешно пето место.

Српске одбојкашице су 99 одсто посла завршиле у недељу када су максималним резултатом победиле Јапанке, а после освојеног првог сета Италијанки против домаћина СП било је јасно да су изабраницеЗорана Терзића у борби за медаљу. Против селекције са Апенина играће се за престиж. Вероватно ће наш селектор да одмори најбоље, да шансу пружи свим девојкама. Познато је да наше селекције тешко играју ове мечеве који ништа не одлучују. Тако је било и са одбојкашима у Бугарској и Италији, а иста ситуација је и са одбојкашицама. Оба пораза у Јапану, шампионке Европе су оствариле у другој фази против домаћина и Холандије када није било резултатског императива.

С обзиром на то да ће Србија и Италија да играју у уторак први меч, обе селекције не могу да бирају ривала у полуфиналу. Једини мотив српским одбојкашицама је да скину ореол непобедивости са Италијанки, које играју фантастично у Јапану. Једина су селекција са свих 10 победа. Италијанке имају феноменалну младу одбојкашицу Паолу Егону, која је најбољи поентер такмичења. Међутим, видећемо да ли ће на теренТијана Бошковић, да ли ћемо да гледамо двобој две велике звезде светске одбојке, које ће, с озбиром на младост (Тијана има 21 годину, а Паола још нема ни 20) да доминирају наредних десетак година.

Наша најбоља одбојкашица је имала лакшу повреду, али је заблистала против Јапанки. На Терзићу је одлука, да ли да је одмори или не. Наравно, питање је да ли ће и Италијанке на мегдан са најјачим снагама. За кладиоце, тешка одлука. Ове године, Италијанке су после пет сетова победиле Србију у Лиги нација. Последњих шест година, традиција је на страни наше селекције, која је добила пет од седам мечева.

Трећу рунду СП завршавају Кина и Холандија. Биће то обрачун саиграчица из Вакифбанке Тинг Жу и Лонеке Слутјес, наравно ако буду на паркету. Олимпијске шампионке из Рија показале су у Јапану да не калкулишу. Победом у последњем мечу друге рунде против Русије "угурали" су Американке на Ф6. Обе селекције су доживеле само један пораз на Светском првенству. Кинескиње и Лале су играле у другој фази и тада су олимпијске шампионке победиле 3:1. Последњих пет мечева, Холандије је само једном добила азијску селекцију.

СВЕТСКО ПРВЕНСТВО (Ж) – ТРЕЋА РУНДА, ЈОКОХАМА

Недеља

ГРУПА Г

Јапан - Србија 0:3 (19:25, 18:25, 23:25)

ГРУПА Х

Кина - САД 3:2 (25:22, 19:25, 20:25, 25:23, 15:9)

Понедељак

ГРУПА Г

Италија - Јапан 3:2 (25:20, 22:25, 25:21, 19:25, 15:13)

ГРУПА Х

Холандија - САД 3:2 (30:32, 15:25, 25:22, 25:15, 15:9)

Уторак

ГРУПА Г

12.20: Холандија - Кина 

ГРУПА Х

09.10: Италија - Србија 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар