Видео: Федор се вратио и то са српском заставом!

Руски ММА борац, Федор Емељаненко, савладао је у првој рунди Американца Чејла Сонена у Њујорку и пласирао се у финале у којем ће се борити са Рајаном Бадером.  Федор унео српску заставу у октагон у Њујорку.  "Последњи Император" завршио је посао са ривалом из Милвокија за једну рунду, па победу вредну борбе за Белатор титулу прославио уз српску и руску заставу.

Остали спортови 16.10.2018 | 18:30
Видео: Федор се вратио и то са српском заставом!
Финални дуел биће одржан 26. јануара 2019. у дворани у Инглвуду у Калифорнији.

Емаљаненко је још једном демонстирао сву вештину и показао колико је добар јер је посао против Американца завршио већ у првој рунди, али оно што је било интересантно догодило се на церемонији проглашења победника.

Тада је Рус изашао оргнут руском заставом, док је у позадини, члан његовог тима славио тријумф уз српску заставу!

По завршетку меча и церемоније, Сонен је признао да "одавно није добио такве батине". Рус га је оборио на патос снажним ударцем у вилицу, а потом га је, док је Сонен лежао на земљи, наставио да удара. Судије су биле приморане да прекину борбу.

"Никад ме нико није тако оборио и задао толико удараца. Имао сам прилику да се извучем, заштитио сам лице и помисио да успорава. Судија ме је упозорио речима: 'Ако се не помериш, прекинућу борбу'. Али није то учинио јер сам тад добијао ударце по рукама. Све у свему, изабрао сам лошу стратегију", жалио се по завршетку меча поражени Американац.



"Последњи Император" изборио је борбу за титулу пет година након што се вратио из пензије.

Фјодор Јемељаненко, који је у плејади успешних ММА бораца тренутно најближи статусу најбољег свих времена, изазвао је Рајана Бејведера на меч за Белатор титулу у тешкој категорији након што је после само четири минута и 46 секунди натерао Шејла Сонена на предају.

Рус је брзо америчког ветерана послао у партер после чега рвач из Милвокија није више подигао на ноге пред разочараном њујоршком публиком.

Фјодор, који је на Западу популарнији као Федор, прославио је другу узастопну победу нокаутом у борбама са колегама ветеранима из САД уношењем руске и српске заставе у ринг "Колосеума" и обрадовао љубитеље борилачким вештинама у нашој земљи који су дуел пратити преко тв-а или онлине стримова.

Овај 42-годишњи апсолутни национални шампион у руској борилачкој вештини самбо рођен је у Луганској области на истоку данашње Украјине. Он је на врхунцу снаге и моћи био неостварена жеља првог човека УФЦ, Дејне Вајта, који му је за прелазак у ту асоцијацију 2012. понудио уговор вредан два милиона долара по борби уз проценат прихода од тв преноса, али су преговори пропали када су представници руског борца тражили чврсту сарадњу између УФЦ и М-1 Глобал асоцијације.

Недуго затим, Јемељаненко се повукао из октагона и вратио у њега 2015. када се постепено враћао на велику сцену и постао Белатор борац већ средином наредне године.

Ове, као жива легенда, прво је нокаутирао Френка Мира, а потом и Сонена оба пута у првој рунди и најавио спектакл у јануару наредне године када ће се током Белатора 209 борити са Бејдером.

Федор има скор 38-5-1 и био је шампион у сваком такмичењу у ком се такмичио током каријере.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар