ЕК: Дилан Енис опет у "Пиониру", као рекордер Андоре!

Прошлосезонски кошаркаш Црвене звезде мтс сада ће јој бити ривал. "Уживао сам у Звезди, али то неће бити посебан меч. Хоћу само победу", рекао је он у најави меча.

Кошарка 16.10.2018 | 14:30
ЕК: Дилан Енис опет у "Пиониру", као рекордер Андоре!
Канадски плејмејкер Дилан Енис (26) носио је прошле сезоне дрес Црвене звезде мтс кратко и не баш славно, имао је имао неколико запажених рола, пре свега у Евролиги.

После подгоричког неуспеха црвено-белих у финалу АБА лиге, Енис је напустио клуб и заједно са Милком Бјелицом се преселио у Сарагосу, у којој се није дуго задржао пре него што је минулог лета прешао у Андору.

Тамо је, бар на почетку епизоде, оставио одличан утисак.

Минулог викенда, Енис је у мечу против Манресе постигао 36 поена (7/9 за два, 16/17 слободна бацања) и тако поставио нови клупски рекорд у броју поена на мечу. Такође, учинку је додао пет скокова, три асистенције и 12 изнуђених прекршаја, због којих је завршио меч са индексом корисности 48!

Иако ни његов такав наступ није био довољан за тријумф, јесте био најбоља најава његовог повратка у дворану "Александар Николић", у којој је Звездин дрес носио четири месеца.

"Имам велико поштовање за мој бивши тим и за њихове навијаче, али не могу да кажем да је ово посебан меч за мене. Посебан је само зато што ћу хтети да победим", рекао је Енис, чији брат Тајлер је овог лета прешао у Фенербахче.

"Уживао сам док сам играо за Звезду и мислим да можемо да причамо о најбољим навијачима у Европи", додао је он.

У осврту на свој наступ од прошлог викенда, Енис је рекао да му је коначан резултат покварио утисак.

"Безвредно је имати такав индивидуални наступ ако твој тим не победи. То је меч у којем ћемо моћи да учимо из својих грешака. Мораћемо то да радимо већ од наредног меча у Београду", изјавио је Енис.

У претходна два кола, Канађанин је имао варирајући учинак, као и његов тим. У поразу од Галатасараја у Истанбулу постигао је 20 поена, док је у тријумфу против Бреше убацио само два, али је упркос лошем шуту (0/5 за три) нашао начин да помогне екипи са шест асистенција и индексом корисности 26.

Дуел Црвене звезде мтс (2-0) и Андоре (1-1) заказан је за уторак у 19 часова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар