Павићевић: Мечеви са Партизаном као јаје јајету!

Стратег Морнара истакао да је игра из првог полувремена оно чему тежи и да је за њу најважније самопоуздање играча.

Кошарка 15.10.2018 | 10:15
Павићевић: Мечеви са Партизаном као јаје јајету!
Михајло Павићевић и екипа Морнара прошле сезоне су спречили Партизан да се пласира у плеј-оф АБА лиге, а и сада су црно-бели у почетној фази сезоне изгубили драматичну завршницу у Бару - 97:94.

Партизан је пре двадесетак дана декласирао овог противника на АБА Суперкупу у Лакташима, али је Морнар у недељу изгледао знатно боље и спремније...

"Морам да будем пресрећан. Сјајно смо одиграли прво полувреме и то је игра коју покушавамо да спроведемо! Када нам она проради, тешко нас је зауставити", истакао је Павићевић, додавши да се "због оваквих утакмица игра кошарка".

"Партизан је у наставку био много агресивнији, кажњавао је сваку нашу грешку. Ми смо дуго одолевали, али је меч ушао у неизвесну завршницу и одлучивао је последњи шут Пејџа. Све наше утакмице с Партизаном у АБА лиги личе као јаје јајету".

Он је нагласио да клуб ову победу посвећује Перу Павићевићу, преминулом брату од стрица Морнаровог стручног тандема, који чине Михајло и Ђорђије Павићевић.

"За нас је због његове изненадне смрти ово било јако тешка утакмица. Ментално је требало да се посебно припремимо за њу, пре свега ми на клупи. Играчи су били спремни и од свег срца им се захваљујем на ове две победе које су нам подарили, у за нас тешким тренуцима", осврнуо се Павићевић и на успешно гостовање у Торину, у оквиру Еврокупа.

Говорећи даље о утакмици, признао је да су играчи Морнара углавном имали утисак да играју на гостујућем терену. 

"Добро знамо колико Партизан има навијача свугде, па и у нашем граду. Управо из тог разлога овај тријумф додатно добија на тежини. Славили смо против екипе која је у великом напону и која је овде дошла са великим амбицијама. То нашу победу чини још већом".

Упитан колико ће за будуће партије Морнара значити успеси против квалитетних ривала какви су Торино и Партизан, Павићевић је одговорио констатацијом да је управо то највећа добит из последња два меча.

"За ову врсту игре коју ми форсирамо, самопоуздање је најважније. Врањеш је староседелац и видели сте га, он не стаје. Американцима треба још мало времена да се привикну. Немамо га много, али ова победа је стигла у правом тренутку. У среду нам стиже још једна изузетно тешка утакмица, против Уникахе. Пробаћемо да поновимо добру игру".

На крају разговора са новинарима, тренер Морнара поменуо је занимљив детаљ са полувремена.

"На полувремену нас је посетио Жарко Паспаљ. Било је изузетно лепо видети га у 'Тополици', рекао нам је да је први пут овде и да је одушевљен. Цитираћу га - 'Радите нешто што нико не ради'. Није мислио само на Ђока и мене, већ на читав клуб. Правимо атмосферу у Бару да је овде лепо сваком", закључио је Павићевић.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар