Џикић: Нисмо искористили шансе, немамо квалитет!

Тренер кошаркаша Будућности Александар Џикић рекао је да његова екипа нема квалитет да игра без концепта у нападу, али да је имала своје шансе.  Џикић: Не може овако, морамо да имамо хијерархију! Тренер Будућности након пораза од Арманија на старту Евролиге (71:82), истакао да његов тим није био без шанси али имао и неколико озбиљних замерки.

Кошарка 13.10.2018 | 13:30
Џикић: Нисмо искористили шансе, немамо квалитет!
Кошаркаши Будућности поражени су на старту Евролиге резултатом 82:71 од Арманија из Милана у својој дворани "Морачи".

"Честитам екипи из Милана, победили су нас. Они су одличан тим којем дате мало шансе и они је одмах згреабе. Неколико пута смо се враћали, били смо близу, али смо промашивали неке шутеве или доносили неке лоше одлуке после којих су нас кажњавали. Одиграли смо део меча добро, наставићемо да радимо и бићемо бољи", изјавио је Џикић. 

Џикић зна шта је био проблем у игри своје екипе и истиче да је његова екипа могла до преокрета, али је промашивала битне шутеве. 

"Нисмо искористили шансе које смо имали. Имали смо десет офанзивних скокова више, а нисмо то успели да материјализујемо. Промашили смо доста отворених шутева и то у ситуацијама када смо могли да ухватимо потпуни прикључај па и преокрет". 

Будућнсот је нападачки изгледала доста неорганизовано, посебно у последњим, најбитнијим тренуцима меча, а ту мора доћи до великих промена. 

"Имали су неку реакцију. Радимо добро и стварно немам замерки на тај део. Имам замерке на организацију једног дела игре у нападу. Немамо квалитет да играмо без концепта, односно немамо квалитет за слобдону игру која је игра за врхунске тимове. Ми то не можемо. Морамо да знамо како играмо у нападу, кога гађамо, шта радимо, у првих шест, последњих шест секунди…", додао је Џикић. 

Српски стручњак истиће да је његовој екипи потребно време. 

"Треба времена да прође, да одиграмо утакмице, па да укапирају шта и како. Потребно је да направимо хијерархију последњих шутева. Не може то свако ради, него мора да се знају опције, прва, друга и трећа. Нема следећих… Напад није сегмент кошарке с такозвним равноправним могућностима играча. Одбрана на овим нивоу не мође да буде постављена тако да је неки играчи не играју", јасан је био тренер Будућности.



Тренер Будућности Александар Џикић рекао је да је његова екипа на мечу против Арманија на старту Евролиге потрошила много енергије јурећи предност противника.

"Успевали смо да се вратимо али и потрошили доста енергије. Имали смо прилика да преокренемо, али их нисмо искористили. Дешавале су нам се и неке безвезне грешке, да се оклизнемо четири пута, противник ниједном. Армани има такве играче који те казне и за малу грешку", прокоментарисао је Џикић.

Он је замерио својим изабраницима на игри у нападу.

"Ми немамо квалитет без концепта и не можемо да играмо у стилу - хајде да их казнимо. Морамо да играмо тако да у сваком тренутку знамо шта радимо. И у првих и у последњих шест секунди. Морамо да имамо хијерархију", рекао је Џикић.

И игра у дефанзиви имала је мањкавости. 

"На овом нивоу такмичења одбрана мора да се игра на највишем нивоу. Никако да неко не може да је игра", додао је Џикић.

Једно од појачања Будућности ок којих се много очекује, Американац Коти Кларк, провео је на терену више од 22 минута али се није уписао у стрелце.

"Коти је био колатерална штета у нападу. Он је одрадио добар посао у одбрани на Мицову. Моја и грешка организатора игре је што му не направимо више простора за поене. Није му свеједно што је овако. Много му је стало да оправда наша очекивања", прокоментарисао је Џикић.

Извор: Б92/мондо.ме

Коментари / 0

Оставите коментар