Гасол: Медаља на ОИ 2020. би био добар крај!

Шпански кошаркаш говорио о крају каријере, али и Луки Дончићу. "Има све да може да обележи једну кошаркашку епоху".

Кошарка 14.10.2018 | 21:30
Гасол: Медаља на ОИ 2020. би био добар крај!
Пау Гасол спрема се са екипом Сан Антонија за нову НБА сезону, која стартује 17. октобра.

Биће то његова 18 година у најјачој лиги света и трећа у дресу Спурса.

Са Сан Антонијом има уговор још на две сезоне, и упркос томе што има 38 година, верује да ће га одрадити до краја.

"Мој сан је да завршим уговор са Спурсима. Желим да искористим сваку сезону у којој играм, али је јасно да ће доћи време када ћу морати да одлучим када је крај. Не знам да ли ћу се вратити у Шпанију да са Барселоном играм у Европи, али не би било лоше опростити се медаљом на Олимпијским играма 2020. године", поручио је Гасол у разговору за шпански радио "Онда Церо".

Пре Олимпијских игара на програму је Светско првенство следеће године. Гасол је рекао да ће и о наступу за национални тим одлучити када за то дође време.

"За сада сам фокусиран на сезону у НБА лиги и, као што сам и чинио претходних година, одлуку о наступу за Шпанију донећу на лето и то на основу тога како се будем физички осећао".

Нова НБА сезона донеће и неке нове играче, конкретно ова Луку Дончића, чији наступ у дресу Даласа сви са нестрпљењем очекују.

Гасол верује да Словенац има предиспозиције да остави велики траг у најјачој лиги света, као што је већ са 19 година урадио у Европи играјући за Реал Мадрид.

"Мислим да ће бити звезда. Већ је остварио успехе и сада ће морати да се доказује из године у годину. Поседује све што може да направи разлику, да постане звезда и обележи једну кошаркашку епоху", нахвалио је Дончића Гасол.

Извор: Мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар