Томић: Регланд се опоравио, без потцјењивања на Крку!

Тренер Црвене звезде Милан Томић рекао је да његова екипа мора да буде опрезна у предстојећем мечу против Крке.

Кошарка 13.10.2018 | 08:30
Томић: Регланд се опоравио, без потцјењивања на Крку!
Томић је истакао да свако потцењивање може да се заврши поразом.

Кошаркаши Звезде дочекују данас Крку у утакмици трећег кола АБА лиге.

"Ова лига је врло уједначена, тимови имају свој квалитет и свако потцењивање било кога може да се заврши поразом", рекао је Томић за клупски сајт.

Црвено-бели су уписали две победе на почетку нове сезоне регионалног такмичења, док Крка има скор 1/1.

"Регланд се опоравио од прехладе и високе температуре, а комплетан састав чемо знати пред почетак утакмице... Позивам навијаче да дођу да подрже ово што радимо и момке који играју за Црвену звезду", рекао Томић.

И центар Звезде Душан Ристић је казао да АБА лига и тимови у њој захтевају "максималну ангажованост и одсуство било каквог потцењивања".

"Крка је показала да јој је место у регионалном такмичењу и борбом кроз други ранг такмичења, кроз који је заслужено дошла до АБА лиге, али и победом над Морнаром у Новом Месту. Долазе без икаквог оптерећења у Београд и зато морамо да одиграмо максимално одговорно", рекао је Ристић.

Милан Томић свестан је да после победа у Подгорици и Монаку и повратка на домаћи терен постоје објективне претпоставке да екипа Црвене звезде не дочека Крку (субота, 17.00, Арена спорт 1) у стању потребне "борбене готовости".

Зато је и званичном изјавом пред меч 3. кола АБА лиге подсетио своје изабранике шта је потребно да би разлику у квалитету преточили у жељени резултат.

"Максимално уважавање екипе Крке. Рекао сам и то ћу сваки пут поновити, ми смо екипа која је у стварању и морамо максимално да одиграмо сваки меч, на првом месту концентрисано и тимски. Ова лига је врло уједначена, тимови имају свој квалитет и свако потцењивање било кога може да се заврши поразом", навео је Томић, а пренео званични сајт црвено-белих.

Тренер Звезде може да рачуна на свих 14 првотимаца, а посебно је апострофирао да се први плејмејкер Џо Регленд опоравио од прехладе и високе температуре, која га је мучила још од краја прошле недеље.

"Састав ћемо знати пред почетак утакмице. Позивам навијаче да дођу да подрже ово што радимо и момке који играју за Црвену звезду", додао је Томић, чији тим тренутно има скор 2-0 и у АБА лиги и у Еврокупу.

Ако све буде функционисало како треба, млади центар Душан Ристић могао би против Крке да добије нешто већи простор да се искаже.

"Крка је показала да јој је место у регионалном такмичењу, како заслуженим освајањем АБА 2 лиге, тако и победом над Морнаром у претходном колу. Долазе у Београд без икаквог оптерећења па морамо да одиграмо максимално одговорно", каже Ристић.

Црвено-бели ће последњи тренинг одрадити у петак у термину одигравања утакмице, а ритам два меча недељно биће настављен већ у уторак, када ће у дворани "Александар Николић" гостовати шпанска Андора.

ПАРОВИ 3. КОЛА:

субота

Црвена звезда - Крка 17.00
ФМП - Цибона 19.00
Цедевита - Мега 21.00

недеља

Морнар - Партизан 17.00
Игокеа - Будућност 19.00
Олимпија - Задар 21.00

ТАБЕЛА: Мега 2-0, Звезда 2-0, Партизан 2-0, Олимпија 1-1, Цедевита 1-1, Будућност 1-1, Игокеа 1-1, ФМП 1-1, Крка 1-1, Цибона 0-2, Задар 0-2, Морнар 0-2.

Све утакмице биће директно преношене на ТВ Арена спорт 1, осим Олимпија - Задар, која је на Арени спорт 2.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар