Протеза за зубе није баук

Уколико добијете препоруку за протезу, потрудите се да дете убедите да буде доследно у ношењу, јер ће само тако стварно кориговати кривине.

Здравље 10.10.2018 | 15:07
Протеза за зубе није баук
СВАКО треће дете има криве зубе, а три четвртине малишана школског узраста мора да носи протезу - показују студије. На срећу, ова тема више није тако мрачна за клинце, па је чак у моди да њихов широк осмех разоткрије протезице. Стручњаци кажу да је најважније да препознате да ли је то потребно вашем детету, јер ово није само ствар естетике, него пре свега здравља.

Зато га, када шестице и први стални зуби никну, обавезно одведите код стоматолога. Уколико добијете препоруку за протезу, потрудите се да дете убедите да буде доследно у ношењу, јер ће само тако стварно кориговати кривине.

Изаберите модел који је по мишљењу лекара најбољи. Редовно дете водите на прегледе, охрабујте га да не одустаје и објасните му да ће после бити срећније када једном заувек скине протезу. Добра вест је и да су данас ова средства једноставнија, а не само атрктивнија него раније, па поред тога што могу да буду у разним бојама, не стварају ни превелике физичке муке малишанима.
 
Новости
фото:интернет
 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ауди

11.10.2018 18:58

А ниста о цијени колико коста та протезица за малисане.Могу је носити само они малисани код којих родитељи имају дубок дзеп. У НЛ 2.000 еура коста та протезица за малисана коју це носити годину дана. А колико коста код вас?

ОДГОВОРИТЕ