СП - најава: Фуриозне Српкиње дијеле ''кромпириће''!

На реду Казахстанке! После убедљиве победе против Бразилки, изабранице Зорана Терзића имају лак задатак у четвртом колу Групе Д на Светском првенству у Јапану.

Остали спортови 02.10.2018 | 23:15
СП - најава: Фуриозне Српкиње дијеле ''кромпириће''!
Мечеви са аутсајдерима, Доминиканском Републиком и Кенијом, нису били мерило, али убедљив тријумф без изгубљеног сета против Бразила показао је да изабранице Зорана Терзића с правом пуцају на злато. Уз САД и Кину, европске шампионке су најјача репрезентација на првенству. Већ после три фуриозне победе, Српкиње су избориле визу за другу рунду Светског првенства у Јапану.

У наредна два сусрета очекују се нове лагане победе наших одбојкашица које ће највероватније завршити прву фазу без изгубљеног сета са максималних 15 бодова. У среду ривал је Казахстан, још једна репрезентација која не може да парира моћној Србији. Изгубљени сет владарки Старог континента био би велико изенанђење. Казахстанке су најгора селекција у нашој групи у Хамаматсу. У претходна три кола некадашања република СССР није освојила ни сет. Ако је Кенија успела да слави са 3:0, шта рећи за разиграну Србију? Вероватно ће селектор Терзић шансу пружити играчицама са клупе које ће одменити Тијану Бошковић,Мају Огњеновић, Бранкицу Михајловић, Милену Рашић...

"После победе над Бразилом следе нам две лакше утакмице и требало би да завршимо као прве у овој групи", рекла је Бранкица Михајловић.

После три меча у Групи Д, две најефикасније српске одбојкашице су Тијана Бошковић и Бранкица Михајловић, које су сакупиле по 45 поена. Оне су убедљиво најбоље поентерка, а следећа иза је Милена Рашић са 26.

Дерби дана игра се у Сапороу где се састају Италија и Турска. Туркиње су вицешампионке Лиге нација ове године, али су глатко поражене од Кине у групи. Ове две селекције се добро познају. Туркиње предводи трофејни италијански тренер Ђовани Гвидети. Пре шампионата ове две селекције су одиграле три пријатељске утакмице, а скор је 2:1 за Италију. У званичним сусретима у 2018. години, Турска је убедјиво славила са 3:0 у Лиги нација и Монтро мастерсу овог месеца, док су Италијанке биле боље на Медитеранским играма.

Пласман у другу рунду СП избориће по четири најбоље селекције из група, с тим да се бодови преносе у наредну фазу.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар