Играчи и хулигани отјерали бившег српског селектора!

Рукометни блокбастер: Играчи и хулигани отерали бившег српског селектора из Веспрема, реаговала и полиција?! Сензационалне информације стижу из Хрватске. . .  Трофејни мађарски клуб Веспрем пролази кроз хаотичан период незапамћен на овом нивоу европског рукомета.

Остали спортови 02.10.2018 | 21:30
Играчи и хулигани отјерали бившег српског селектора!
Наиме, челници клуба су буквално отерали српског тренера Љубомира Врањеша, његовог помоћника Швеђанина Бјерна Сетерстрема, као и спортског директора, такође Србина Николу Еклемовића.

Њих је после тренинга у понедељак протерао председник Золтан Чик, а након великих сукоба унутар свлачионице у које су се умешали чак и навијачи.

Под вођством Врањеша, Сетерстрема и Еклемовића Веспрем је прошле сезоне доживео два дебакла, после десет година је остао без титуле у Мађарској коју је преузео Сегедин, а у међувремену их је у четвртфиналу ЕХФ Лиге шампиона елиминисао скромни дански Скјерн.

Титула у Купу није била довољна утеха за финалисту ЛШ из 2010, 2015. и 2016. који је у сваку сезону улазио са амбицијом да се попне на европски трон.

Упркос неуспеху челници клуба су пружили нову шансу спортском сектору, али нису играчи који су од старта сезоне исказивали незадовољство. Врањеш је на то покушао ригорозним мерама – смањивањем плате, одузимањем станова, аутомобила и других повластица.

То је прерасло у катастрофалну атмосферу, па је Веспрем почео да ређа поразе у Европи – Барселона 31:28 у Вардар 27:25, у Мађарској.

Упркос четири победе у домаћем првенству, навијачи су изгубили стрпљење па је њих око 50 упало на тренинг и покушали да пребије Врањеша и Еклемовића.

Мађарски медији преносе да су морали да реагују обезбеђење и полиција, а да су тренера бранили чак и играчи Арпад Штербик, Момир Илић и Ласло Нађ, док неки медији тврде да су они били предводници побуде у свлачионици.

Први тим Веспрема ће привремено да води Иштван Гулаш, бивши играч и репрезентативац Мађарске, који је до сада био задужен за јуниорски тим.

Прошле сезоне Сегедин је прекинуо деценијску доминацију Веспрема, у Лиги шампиона мађарски великан запео је већ у осмини финала што не задовољава високе прохтеве тако моћног клуба. Ипак, управа је остала уз тренера Љубомира Врањеша, некадашњег селектора Србије који ту исту функцију данас обавља и у селекцији Мађарске, само да би данас и дефинитивно пукло.

Уз куртоазно саопштење директора Золтана Чика троструки финалиста европске Лиге шампиона потврдио је да је шведски тренер српских корена смењен, а да ће поред њега клуб морати да напусте и помоћник Бјорн Сатерсторм и спортски директор Никола Еклемовић. И ту се отприлике прича завршава, уз напомену да ће екипу привремено водити Иштвај Гулаш.

Међутим, тек онда на сцену ступа хрватски портал Индеx.хр, који позивајући се на изворе блиске Веспремовој управи тврди да растанак није био тако миран. Наводно, Врањеша су од почетка ове сезоне минирали играчи, а он им је у сарадњи са Еклемовићем одговорио смањивши им плате и укидањем разних других повластица попут службеног аута, па чак и новца за кирију?! Након везаних пораза од Барселоне и Вардара у Лиги шампиона лоша атмосфера је наводно кулминирала, па су старији играчи попут Арпада Штербика, Ласла Нађа и Момира Илића поразговарали са управом клуба и договорили отказ за поменути трио.

Нису чак ни само они дигли побуну, већ је – пише даље Индеx.хр – и група од 50 хулигана упала на Веспремов тренинг како би се обрачунала са Врањешом и Еклемовићем, па је чак морала и полиција да реагује?

Мађарски медији истина немају ни слова о овим наводним догађајима - није баш ни да је тамо штампа најслободнија - али Индеx.хр не оставља никакав простор сумњи, а и тешко да би овако нешто измислили. 

Извор: моззартспорт/Б92

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар