Србија без медаље на Свјетском првенству!

Изабраници Николе Грбића изгубили борбу за бронзу против селекције САД - 1:3, по сетовима 25:23, 17:25, 30:32, 19:25.  Ништа од медаље, лоша завршница српских одбојкаша.  На крају, пет пораза у пет мечева од освајача медаља.

Остали спортови 30.09.2018 | 20:00
Србија без медаље на Свјетском првенству!
Србија поражена од САД у мечу за бронзу на Светском првенству. Одбојкаши Србије поражени су од Сједињених Америчких Држава у четири сета, у мечу за бронзу на Светском првенству.

Американци славили су резултатом – 23:25, 25:17, 32:30, 25:19.

Изабраници Николе Грбића одиграли су меч испод очекивања, а пресудан је био трећи сет који је САД добио после велике борбе 32:30.

Србија Светски шампионат у Италији и Бугарској завршава на одличном четвртом месту и треба честитати нашим одбојкашима на свеукупно веома добром турниру. 

Најефикаснији у српском тиму био је Дражен Лубурић са 12 поена, док је Американце са 29 предводио Метју Андерсон. 

Када је реч о току меча, Србија је веома пожртвовано отворила сусрет и већ на првом техничком тајм-ауту имали смо предност. Играли су боље наши одбојкаши током првог сета и заслужено нам је и припао (25:23). 

Међутим, енергија нам је доста пала у наставку сусрета, док су Американци пуцали од самопоуздања. Посебно је бриљирао Метју Андерсон, а Србија није успела да искористи повреду капитена Сандера. 

Други сет убедљиво припада САД, а потом је у трећем виђена велика борба. Србија је играла са другом поставом, али је и таква држала прикључак. Код резултат 25:24 за "Орлове", имали смо напад, али је Петрић упасивљен. После тога је Андерсон поентирао и изједначио. 

То је била последња шанса и на крају су Американци сет добили са 32:30. У четвртом није било много узбуђења, САД је доминирао и заслужено дошао до победе. 

Српски одбојкаши су на Светском првенству у Италији дошли међу најбоље четири селекције, али се испоставило да је то њихов тренутни лимит.

"Орлови" су ушли у завршницу спектакуларном игром у победи против Италије и тај наступ очигледно им је одузео превише енергије за оно што следи, јер су потом изгубили против Пољске (0:3), затим Бразила (0:3) у полуфиналу и у данашњој борби за бронзу.

Изабраници Николе Грбића вратиће се у понедељак у Београд без медаље око врата и после две завршне представе у којима нису показали оно што их је учинило једним од атрактивнијих тимова турнира.

Недељна борба за одличје почела је добро за наш тим, освојен је први сет, али је потом пао ритам нашег тима, Александар Атанасијевић се преселио на клупу у другом сету, а Дражен Лубурић и Немања Петрић одиграли су већи део меча.

Урош Ковачевић је почео меч као резерва и Грбић је покушао и са њим у постави да нађе "кључ" за игру све бољих Американаца, али није успео...

Србија је тако окончала Светско првенство на четвртом месту, док су Американци први пут од 1994. играли полуфинале и одлазе кући са одличјем. Српска бронза из Италије остаје и даље последња медаља наше репрезентације на глобалним турнирима...

У финалу од 21.15 састају се Пољска и Бразил.

Србија се са СП за одбојкаше враћа без медаље. После неколико добрих партија и победа над јаким ривалима у свакој од три групне фазе такмичења, српски одбојкаши су упрскали када је дошло оно најбитније - борба за медаље.

После тешког пораза од Бразила у полуфиналу, данас су и Американци у борби за бронзу били бољи од изабраника Николе Грбића 3:1 (25:23, 17:25, 30:32, 25:19)

Опет су слабији пријем и деконцентрација у завршници сетова скупо коштали Србију. Наша репрезентација када побеђује, ради то убедљиво. Али када губи, увек плаћа цех пропуштеним шансама за освајање сета.

У првом сету је све функционисало добро и смечом Атанасијевића је Србија искористила прву сет лопту. Али од тада почиње пад у игри. У другом сету је Србија играла јако лоше. Ни пријем, ни сервис нису функционисали како треба. Углавном су наш момци освајали поене на грешке Американаца који су на другом техничком тајмауту имали недостижних 15:8. Тражио је Грбић добитну комбинацију, мењао, али није успео да нађе праву поставу... 

Кључна борба се водила у трећем сету. Србија је повела 4:2, Амери су преокренули на 9:5. Србија прави серију 5:0 за 16:15 на техничком тајм-ауту. Играло се поен за поена, да би потом НемњаПетрић ушао у серију сјајних потеза и донео је Србији сет лопту. Али, Американци су у тим моментима имали бољи пријем и мање грешили. Лубурић је донео Србији још две сет лопте, али их нисмо искористили. Американци јесу своју пету и преломили.

Губитак маратонског трећег сета је на крају и пресудио. Држала се Србија у игри у четвртом сету тек до техничког тајм-аута. А онда је у серију ушао Метју Андерсон и одлепио Американце... Управо је Андерсон био прва фаца утакмице са чак 29 освојених поена и преко 50 одсто успшености у нападу. Расел је освојио 16, а Холт 14 поена за Американце. Код наше репрезентације се нико није посбено истакао. Лубурић је освојио 12, Ивовић 11, а Петрић 10 поена. Заказали су најбољи: Атанасијевић (седам поена), Подрашчанин осам, Лисинац пет... 

Србија је првенство завршила без медаље упркос неким сјајним издањима као што су биле победе над Рсуима, Французима и Италијанима. Али очигледно да је разлика већа у односу на три екипе које су освојиле медаљу (САД, Пољска и Бразил). Србија је против њих забележила пет пораза у пет мечева. Неки су били безболни, али нисмо били на њиховом нивоу ни када је било битно као данас или јуче... Штета, јер би екипа која има Атанасијевића, Подршчанина, Лисинца и остале требало да буде макар равноправна са свима.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар