Дејвис куп: Србија у Азији, ово су нова правила...

Много тога се променило у такмичењу које постоји 118. година. . .

Тенис 28.09.2018 | 21:35
Дејвис куп: Србија у Азији, ово су нова правила...
Србија је победом над Индијом "опстала" у Светској групи Дејвис купа, а у квалификацијама за финални турнир овог такмичења за 2019. годину - играмо с Узбекистаном.

Тако је одлучено у седишту ИТФ-а у Лондону на данашњем жребу на ком је Србија била постављена за другог носиоца, па ће најбољи српски тенисери у квалификационом колу Дејвис купа гостовати репрезентацији Узбекистана.

Меч квалификација (који мења некадашње прво коло Светске групе) Дејвис купа Светске групе 2019. на програму је 1.и 2. фебруара 2019. године.

А ту су и нова правила...

Нови формат подразумева поменуту квалификациону рунду из које ће 12 селекција (од укупно 24 колико ће се у квалификацијама борити) изборити пласман на завршни турнир који ће бити орагнизован у новембру. На завршном турниру који ће изнедрити новог власника "салатаре" бориће се 18 репрезентација (12 из квалификација, четири полуфиналиста из претходне године и две "вајлд карте").

Сусрет се игра у два дана (за разлику од досадашњих три дана).

Први дан (петак) играју се два сингл меча на два добијена сета, у суботу се игра најпре дубл, затим још два сингл меча. Последњи меч са Узбекистанцима наш тим је одиграо у београдској Арени 2009. године када смо победили 5:0.

"Мислим да нам је добар жреб за прво коло, да смо фаворити. Надам се да ћемо бити у што јачем саставу у Узбекистану и да ћемо обезбедити пласман у завршницу која ће се играти у новембру у Мадриду. Најважније је да што већи број играча буде на располагању за меч и да буду здрави", казао је селектор Ненад Зимоњић и нахвалио Дениса Истомина.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар