Мирковић: Помијешана осјећања, поникао сам у Раду!

Тренер Партизана Зоран Мирковић рекао је да су му пред меч против Рада помешана осећања.

Фудбал 18.09.2018 | 20:15
Мирковић: Помијешана осјећања, поникао сам у Раду!
"Поникао сам у Раду, прве фудбалске кораке сам начинио у том клубу. Изузетно ценим, поштујем и волим тај клуб", рекао је Мирковић на конференцији за новинаре у Спортском центру Телеоптик.

Фудбалери Партизана дочекују у среду екипу Рада у одложеној утакмици петог кола Суперлиге Србије.

"Рад у овом моменту има доста добру екипу, колега Зоран Милинковић је прекаљени стручњак. То је екипа која има доста играча из своје омладинске школе, квалитетне играче, играче који знају да играју. Имају брзину по боковима, чврсти су у дефанзиви, имају изванредног нападача, разбијача Михајловића... Биће нам тешко", рекао је Мирковић.

"Једино што није добро из сутрашње утакмице је то што ће неко морати да изадје незадовољан резултатом", додао је тренер Партизана.

Партизан је прошлог викенда победио Пролетер у Новом Саду са 1:0, а Мирковић је био врло незадовољан издањем своје екипе у том мечу.

Упитан шта треба променити у утакмици против "градјевинара" да се не би догодило исто, Мирковић је одговорио: "Друго полувреме ништа није ваљало, све мора да се мења, да се окрене. Ја могу да схватим да су играчи дошли преморени с репрезентативних обавеза. Медјутим, не могу да схватим оно издање. Човек и кад је уморан треба да укључи мало више и мозак и мало боље да реагује... Оно је било катастрофално".

Након утакмице с Радом, црно-беле у недељу очекује први овосезонски вечити дерби против Црвене звезде. Мирковић је признао да су "сви у мислима мало у тој утакмици", али је истакао да играчима не треба посебна мотивација пред сутрашњи меч.

"Ово је њихов посао, играју првенствену утакмицу, играју за свој клуб, и били на првом и на последњем месту то им је професија. Не сматрам да им треба нека посебна мотивација", рекао је Мирковић.

Новинари су тренера Партизана упитали и о његовој изјави датој једној италијанској радио станици везано за вечерашњу утакмицу Звезде и Наполија у лиги шампиона. Та изјава Мирковића је пренета као - савети Наполију и Карлу Анчелотију.

"Да ли ви стварно мислите да сам ја саветовао једног Карла Анчелотија? Ја јесам добио позив, то је локална радио станица из Напуља, желели су коментар данашње утакмице. Ја сам, ако сте прочитали то што сам рекао, говорио крајње афирмативно за Црвену звезду, о самој екипи, како су играли до сада... А, онда је неко вероватно хтео да ме представи као државног непријатеља", ракао је Мирковић.

"Био ми је тренер годину и по дана. Сада смо колеге и пријатељи, а он је на првом месту једна изванредна особа. Чак и кад бисмо се видели, да ли мислите да бисмо стално причали о фудбалу? Сигурно да имамо и важнијих ствари од неког саветовања...", додао је тренер Партизана.

Утакмица Партизан - Рад игра се сутра од 17.00 на стадиону у Хумској. Сав приход од продатих улазница са тог меча биће проследјен фондацији "Продужи живот".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар