Милан опет разочарао, Гатузо љут и ужаснут!

Леонардо и Малдини му мере време! Тренер Росонера под све већим притиском. . .

Фудбал 19.09.2018 | 17:15
Милан опет разочарао, Гатузо љут и ужаснут!
Били су саиграчи, освајали трофеје заједно, али сада су послодавац и запослени. Са једне сттране ПаолоМалдини и Леонардо као функционери, са друге Ђенаро Гатузо као тренер Милана. Дугогодишње пријатељство би могло да се заврши отказом актуелном стратегу Милана ако се неке ставри не поправе...

Ситуација није толило алармантна, али Гатузо јесте под притиском. Реми против Каљарија је разочаравајучи исход после оне велике и срећне победе над Ромом. Очекивало се да Милан на Сардинији најави повратак у форму и искористи киксеве неких директних ривала, али је разочарао одигравши само 1:1.

Тренер Гатузо уопште није био задовољан...

„Начин на који смо ми играли првих 20 минута је био срамотан. Каљари је заслужио да води 2:0, понашање на терену нам је било ужасно. То што смо се у другом полувремену борили, није довољно. Мој посао и посао људи у клубу је да овим младим момцима у екипи некако објаснимо колико вреде јер они тога очигледно нису свесни. Немају на кога да се љуте што на крају нису победили. Требало је о томе да мисле раније“,алудирао је Гатузо на промашене шансе Росонера у финишу.

Једна од добрих ствари је што је Гонзало Игуаин постигао први гол у дерсу Милана.

„Игуаин је морао превише да се враћа по лопту јер није добијао квалитетне пасове из средине. Морамо да играмо више пре њему“.

На питање да ли је Милан у рангу Наполија, Интера и Роме, Гатузо је одговорио:

„Ако не можемо да добијемо овакву врсту утакмице, онда је смешно говорити како смо ми неки тим за врх табеле“.

Међутим, поред играчке, замера се и тренерска кривица. Од летњих појачања, само Игуаин игра у првој постави. Леонардо и Малдини се с правом питају зашто Гатузо не верује више у Калдару, Кастиљеха, Лаксала,Бакајока... У досадашњи три кола, нико од њих није био стартер.

У четвртак Милан гостује у Лускембургу у Лиги Европе. То је порилика да Гатузо разигра нека појачања, а у недељу против Аталанте ће бити на јако битном испиту. Вермена нема баш много јер сенка АнтонијаКонтеа већ две месеца лебди над њим...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар