Терзић: Хоћу да останем 20 година у Звезди!

Више ништа не дугујемо играчима, од премија купују станове. . . ! Ричмонд Боаћи ће бити плаћен 2. 500. 000 евра! Лоше је пренесена вест да ће нас коштати 1. 500. 000, поручио први човек црвено-белих.

Фудбал 18.09.2018 | 12:00
Терзић: Хоћу да останем 20 година у Звезди!
Црвена звезда и њени навијачи у оваквом адреналину нису пливали још од чувеног пролећа 1991. и највећих успеха клуба. На Маракану стиже Наполи. Премијера у Лиги шампиона... Овакав увод у било какву причу везану за њихов омиљени клуб, црвено-беле присталице пре само две године нису могле да сањају ни у најлепшим сновима. Све је то сада јава, а један човек је због свега у фокусу. Волели га или не волели, поштовали или ниподаштавали и много шта му замерали, чињенице су следеће: Звездан Терзић не само да је Црвену звезду поставио на своје ноге, већ је подигао на један виши ниво. Или боље рећи - вратио ју је тамо где и по свом окрњеном реномеу и припада. У европско фудбалско сазвежђе.   

У недељном интервјуу Спортском журналу генерални директор Црвене звезде још једном прошао кроз све горуће теме. И оне слатке и оне горке, притом откривши неке детаље за које се није знало.

Без обзира што су тренутно Наполи и старт у Лиги шампиона окупирали медијски простор Србије, једна Терзићева изјава не везана за сам терен изазва је доста полемика у звездашкој јавности пре свега. Ради се о будућности стадиона Рајо Митић, илити чувене београдске Маракане. Најава да би постојећи култни објектан могао да буде срушен наишао је негодовања код многих навијача...

"Терза неће да руши, него да гради! То је суштина. Овај стадион, наслоњен на четири брда, у рупи, превазиђен је. Модерни објекти живе 365 дана у години, а нама су источна, северна и јужна трибина мртве кад нема утакмица", почео је да образлаже своје идеје на страницма Журнала Звездан Терзић."Изабраћемо два идејна решења, једно без атлетске стазе. Не бисмо ми нигде журили, само наглас коментаришем шта се дешава у Европи. Нећу ја да доносим одлуку, него скупштина клуба. Морамо да пратимо трендове, да препише оно што је добро. Ропбовати традицији смешно је и конзервативно. Требало би искористити локацију, подићи комфор и комерцијализовати. Па ви код нас из централне ложе гледате утакмицу са 150 метара, не виде се играчи... То није ложе. Мора да се мења. Свлачионице су 300 метара од терена... То је ван памети и велика примедба УЕФА. Увек је јефтиније рушити па градити, него крпити и шминкати".

Терзићева идеја је, дакле, стадион без атлетске стазе?

"Мораш да приближиш гледаоца епицентру, да буде на три метра од терена. Фудбал је одавно постао бизнис. Постји формула по којој се улаже. Имаће бенефит и клуб и  инвеститори. наравно да не мора држава да нам прави стадион, али не бих сад да залазим превише у те ствари".

Изјава да је Звездин дуг сведен на свега 13.000.000 евра такође је "запалила" масу...

"Дуг је такве структуре да не отежава пословање, то је суштина. Највише се дугују банкама. Сви играчи су исплаћени до последњег динара, купују некретнине од премија... Први пут у последњих 16 година фудбалерима се не дугује ниједан динар! Запосленима су подељене плате. И бившим фудбалерима је све измирено, такође и клубовима. Сада мирно чекамо УЕФА мониторинг 30. септембра".

Навијачи често успех клуба мере и тим дугом. Терзић тврди да клуб и његово руководство морају да се води другачије како би напредовали и приближавали се Европи.

"Ни Реал, ни Барса, ни Челси нису на нули. Искривљена је то прича, људи су опседнути... Оно што је важно то је да дуг буде одржив. Шта је битно да ли он износи три, пет или 15 милиона?! Ако се обавезе сервисирају на време и рачун није у блокади све је у реду. Ваљда је боље да улажемо у интернат, створимо четири Јовељића, доведемо Марина, Боаћија, Чаушића. Звезда је данас фирма која је дужна 13.000.000, а у магацину има робу вредну 44.000.000. Звезда више никад не би требало да дође у проблеме"...

Кад смо већ код Боаћија ту је Терзић имао једну исправку...

"Ричмонд Боаћи ће бити плаћен 2.500.000 евра! Лоше је пренесена вест да ће нас коштати 1.500.000. Имамо три рате по 833.000, до септембра 2020. Чаушић је 500.000 и још толико идуће године. Марин нас је коштао 750.000".  

Пуне се очекује и од Јирке из Трнаве...

"Феноменалана моторика! Има више претрчаних километара у спринту од свих наших играча заједно! То је фасцинантно, божји дар. Видећмо када ћемо да га повучемо код нас, у јануару или на лето. Уложили смо у њега 800.000, планирамо да зарадимо много више". 

Када говоримо о дугорочним плановима Звезда Терзић има и неке за себе...

"Волео бих да останем у Звезди 20 година! Учинићу све да тако и буде! Свестан сам да могу да трајем само док имамо резултате, а да би тако било морам да се окружим најквалитетнијим људима. Паметан се окружи паметнијима од себе. Најважнија карика је шеф стручног штаба Владан Милојевић. Учинио је много да се наши планови реализују. Бог ме погледао када сам га изабрао! Волео бих и да он остане што дуже". 

Неки снови су остварени, али после свега, мора се трагати за новима. Дакле, који су нови снови Црвене звезде?

"Сањамо да прођемо групу! И урадићемо све да успемо. Звучи превише оптимистично, можда и лудо, али имамо право да сањамо. Зато смо и направили овакав тим. Јесте, Наполи је много моћнији од Звезде, али не побеђује увек бољи. Чека их тежак посао".

Није сан, већ нека врсте обавезе после свега да се црвено-бели наметну као лидери у региону, као доминантан клуб на дуже стазе.

"Велика је разлика између Звезде и Партизана. Да се не увреде људи из Партизана... Еуфорија када су они улазили у Лигу шампиона и ова наша не може да се пореди. Сада се тресу и Београд и Србија. Колико смо могли да продамо уплазница? Можда 300.000, можда 500.000, ко зна. Нико није питао за цену".  

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

xxxл

18.09.2018 10:39

Зависи хоце ли Вуциц бити на власти идуцих 20 година.Онда би свак могао бити на твом мјесту.Која пљацка,а ниси рекао да за плате силних играца треба 12 милона евра годисње!!!!

ОДГОВОРИТЕ