ИТА: "Азури", ово је ипак Серија А! Милану само бод!

"Пипита" одговорио Роналду, Милану само бод! У дану када је Кристијано Роналдо постигао своја прва два поготка за Јувентус, Гонзало Игуаин постигао је првенац за Милан. Али то није било довољно "росонерима“ за тријумф на Сардинији. Сергеј без учинка, друга победа заредом за Лацио! Фудбалери Лација победили су Емполи у гостима са 1:0, у четвртом колу италијанског првенства.  Лацио савладао у гостима Емполи, који је прије почетка нове сезоне Серије А имао низ од 28 мечева без пораза. Стракоша спасио Римљане у посљедњој секунди.

Фудбал 16.09.2018 | 23:42
ИТА: "Азури", ово је ипак Серија А! Милану само бод!
Стрелац је био Марко Пароло у 47. минуту.

Српски фудбалер Сергеј Милинковић-Савић играо је до 67. минута, док је Душан Баста био на клупи.

Лацио је остварио две узастопне победе и осми је на табели Серије А са шест бодова, два више од Емполија. 

Под вођством Аурелија Андреацолија екипа Емполија је играла сјајно у Серији Б и изборила пласман у највиши ранг, међутим, сада су се ствари промијениле.

Почео је Емполи добро, савладао је Каљари на отварању сезоне, а онда су услиједили пораз, реми, па опет пораз, односно оно на шта његови навијачи нису навикли.

Овај посљедњи пораз популарни "Азури" су доживјели у недјељу послијеподне од Лација, који је славио минималним резултатом захваљујући поготку Марка Парола.

Италијан може на свом првом голу у сезони да захвали српско-босанској комбинацији. Милинковић-Савић проиграо је Лулића на боку, бх. репрезентативац је убацио, а Пароло са пет метара само поспремио лопту у мрежу. Играо се 47. минут.

Претходно смо видјели неколико добрих прилика, Стракоша је скинуо покушај Акве, а потом је Зајц шутирао преко гола.

Било је шанси на другој страни, а у два наврата у првом плану се нашао Сергеј Милинковић-Савић, прво је са дистанце шутирао поред гола, а потом је њего покушај петом голман одбио у корнер.

Емполи је у наставку доминирао, а права драма виђена је у посљедњим минутама утакмице. Кореа је могао да ријеши питање побједника минут прије краја, али је погодио стативу, а потом је и Имобиле био замало непрецизан.

Све то могао је казни Капуто, али је буквално у посљедњој секунди меча његов ударац са само три мета ногом одбранио Стракоша и сачувао Лацију сва три бода.

Лацију је тако поново био довољан један погодак за тријумф, а укупно су на четири меча постигли само три гола.

"Пипита" одговорио Роналду, Милану само бод! У дану када је Кристијано Роналдо постигао своја прва два поготка за Јувентус, Гонзало Игуаин постигао је првенац за Милан. Али то није било довољно "росонерима“ за тријумф на Сардинији.

Јувентус је у недјељу савладао Сасуоло 2:1 захваљујући расположеном Кристијану Роналду који је постигао оба гола у Торину.

Пет и по часова касније и 900 километара јужније још једна велика звијезда италијанске Серије А коначно је прорадила.

Гонзало Игуаин постигао је првенац у дресу Милана на Сардења Арени у Каљарију и тако спасио свој тим тек другог пораза у посљедњих 20 година против црвено-плавих на Сардинији.

Каљари и Милан ремизирали су 1:1 у мечу у којима су и једни и други "крваво" зарадили овај бод.

Домаћим фудбалерима припало је прво полувријеме, а требало им је само четири минуте да Донаруму. Додуше, и два покушаја. Паволети је након одличног дубинског додавања погодио стативу, али се лопта одбила до Жоаа Педра који доводи Каљари у вођство.

Каљари је одиграо врло добро првих 45 минута и отишао на одмор са том предношћу, првенствено захваљујући Бонавентури, који је у 27. минуту промашио „зицер“ и са пет метара послао лопту преко гола.

Очекивани притисак Милана услиједио је у наставку и послије десет минута одбрана Каљари је попустила.

Грешку дефанзиваца домаћих, али и помало беспотребно истрчавање голмана Крања казнио је рутински Игуаин и тако постигао свој првенац од доласка из Јувентуса.

Могао је Аргентинац да се изједначи са Роналдом, међутим, његов покушај главом у судијској надокнади завршио је поред гола.

"Росонери“ ће имати за чим да желе послије овог ремија, јер су имали још неколико изгледних прилика, првенствено преко Суса, међутим Шпанац није успио да затресе мрежу.

Екипа Ђенара Гатуза послије пораза и побједе уписала је и реми и остала на четири освојена бода и са утакмицом мање. Судећи према уводним мечевима, могла би ово бити још једна стресна сезона за "Рина“.

СЕРИЈА А, ЧЕТВРТО КОЛО

Рома - Кјево 2:2 (2:0)

/Ел Шарави 10, Кристанте 30 - Бирса 52, Степински 83/

Ђенова - Болоња 1:0 (0:0)

/Пјатек 69/

Јувентус - Сасуоло 2:1 (0:0)

/Роналдо 50, 65 - Бубакар 90+1/

Удинезе - Торино 1:1 (1:0)

/Де Паул 24 - Меите 49/

Емполи - Лацио 0:1 (0:0)

/Пароло 47/

Каљари - Милан 1:1 (1:0)

/Жоао Педро 4 – Игуаин 56/

Понедјељак

СПАЛ - Аталанта (20.30)

Играно у суботу

Интер - Парма 0:1 (0:0)

/Димарко 79/

Наполи - Фиорентина 1:0 (0:0)

/Инсиње 79/

Фрозиноне - Сампдорија 0:5 (0:1)

/Кваљарела 10, Капрари 47, Дефрел 54, 86, Ковнацки 83 пенал/

ТАБЕЛА: Јувентус 12, Наполи 9, Сасуоло 7, Сампдорија 6, Фиорентина (-1) 6, СПАЛ (-1) 6, Ђенова (-1) 6, Лацио 6, Рома 5, Удинезе 5, Торино 5, Каљари 5, Аталанта (-1) 4, Интер 4, Милан (-1) 4, Емполи 4, Парма 4, Болоња 1, Фрозиноне 1, Кјево -1

Извор: мондо.ба/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар