Најлуђа глава свјетског мотоциклизма...!

Нећу више да се тркам, идем да продајем делове у дединој продавници! Упознали смо га у недељу када је ривалу притиснуо кочницу при брзини од 250 км/х!

Остали спортови 14.09.2018 | 11:30
Најлуђа глава свјетског мотоциклизма...!
Италијански мотоциклиста Романо Фенати потврдио је да се неће више такмичити у светском шампионату након што је његов тим Маринели Снајперс одлучио да му откаже уговор после неспортског потеза према земљаку Стефану Манцију током трке за Велику награду Сан Марина у Мото 2 шампионату.

Фенати ће, како каже, начинити значајан заокрет у животу и каријери после великог личног дебакла.

"Светски куп је готов за мене. Нећу више да се тркам. То више није мој свет, превише је неправде у овом спорту и ја ту не припадам. Погрешио сам, то је истина и извињавам се свима", изјавио је Фенати у интервјуу за Ла Републику.

Италијан поручује и да неће у потпуности напустити мотоциклизам.

"Планирам да неко време радим у дединој продавници опреме, где сам раније већ радио. Тамо ће ми помагати деда и мајка, а после неког времена започињем нови пројекат у Асколију о којем не желим да причам."

Мотоциклиста је објаснио и зашто је притиснуо кочницу конкурента.

"Крв ми је јурнула у главу, продрмао ме адреналин и полудео сам после неколико провокација. Рећићу то као глеалац са стране који је гледао све са неке објективне дистанце: Романо Фенати није идиот што је одговорио на серију провокација."



Фенати зна да га прати репутација лошег типа. Уосталом, колико је пута подваљивао противницима...

"Неки људи увек успевају да остану мирни, никада не праве глупости, али се такви не такмиче у мотоциклизму. Тренутак лудила се догађа свуда и свакоме, не само у мотоциклизму већ и у фудбалу, тако да нисам једини. Али, понављам, погрешио сам..."

За Манцијеве оптужбе да је покушао да га убије Фенати каже да су глупости.

"Како може да каже тако нешто? Мој потез био је више жеља да му скренем пажњу, да се смири, да му покажем могу да га оборим на земљу ако то хоћу. Све се догодило пре нашег контакта, све се лепо види на ТВ снимцима, он ме је изазивао константно. Немам намеру да му тражим опроштај, надам се да ће и он бити кажњен за то што ме је провоцирао током трке", закључио је Романо Фенати.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар