Делпо: Новак је здрав и може да обара рекорде!

Аргентински тенисер Хуан Мартин дел Потро рекао је да је поносан што игра у доба великана светског тениса попут Ђоковића, Федерера, Надала и Марија.

Тенис 13.09.2018 | 18:30
Делпо: Новак је здрав и може да обара рекорде!
Делпо је у недељу изгубио финале УС опена који је освојио 2009. године и од тада до сада му је та титула остала једина на ГС турнирима, а каријеру су му уништиле повреде.

Од последњих 55 ГС титула, Ђоковић, Федерер, Надал и Мари су узели 50. Остатак је отишао у руке Стана Вавринке (3) и Делпа и Марина Чилића по једна.

Аргентинац каже да не жали због те чињенице, изазов је да игра против играча из "велике четворке", али не и жал за пропуштеним титулама.

"Мислим да треба да будемо поносни што смо близу таквих легенди. Током своје каријере сам учио са Новаком, Роџером и Рафом, видео сам их често док освајају турнире и то је запањујуће. Не жалим што нисам могао да освајам Гренд слемове због њих. Ја сам један од момака који има среће што је у истој ери са њима и то је сјајно", рекао је Дел Потро, преноси Експрес.

Ђоковић сада има 14 ГС титула и изједначио се са Питом Сампрасом. Испред њега су Надал са 17 и Федерер са 20 трофеја.

"Наравно да може да их сустигне. Већ има 14. Освојио је две титуле у једној години. Здрав је и има одличан тим који са њим ради. Надам се да ће он, Рафа и Роџер још да се боре за трофеје јер је лепо док их гледате да се боре за историју. Мислим, радимо шта можемо против њих. Али Новак има све да обара рекорде у овом спорту", рекао је Дел Потро.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар