"Нормално је да и Ноле понекад добије по дупету"!

Јанко Типсаревић у Бањалуци причао о успјеху Новака Ђоковића на УС Опену.

Тенис 10.09.2018 | 20:15
"Нормално је да и Ноле понекад добије по дупету"!
Јанко Типсаревић требало је да наступи на овогодишњем "Српска Опену", али због чињенице да се још није довољно опоравио, пропустиће бањалучки челенџер.

Ипак, то га није спријечило да посјети Бањалуку и Републику Српску, гдје је, између осталог, причао и о Новаку Ђоковићу, односно његовом успјеху од синоћ, гдје је у Њујорку, на УС Опену, освојио 14. грен слем титулу.

"Често сам у контакту са Новаком, породични смо пријатељи и од почетка његове патње са повредом и операцијом, разговарали смо јер знам кроз шта пролази. Још негдје у марту или априлу рекао, када је он био 17. на свијету, да ће сљедеће године у то вријеме бити 'број 1'", прича Тиспаревић.

С обзиром да зна кроз шта је Ђоковић пролазио, били су често у контакту, а Типсаревић је настојао да га охрабри бројним савјетима.

"Савјетовао сам га и говорио му да ништа не може преко ноћи. Нормално је, да на почетку пута ка свом повратку, понекад добије 'по дупету'. Апсолутно је морало тако да би дошао ту гдје је сада. Прихватио је савјет и послије сваког његовог пораза смо се чули. Схватио је да тако мора, дан паузе, сутра опет на тренинг. Сада је најважније да је здрав, да га не боли лакат. Онда није питање да ли ће се он вратити, него када", нагласио је српски тенисер.

Ипак, Нолетов брзи повратак га је поприлично изненандио.

"Искрено, колико год вјеровао у њега, нисам мислио да ће се то десити овако брзо. Већ до краја године може да се врати на мјесто број 1, а могу да се кладим да то нико није видио када је изгубио на Аустралијан Опену од Хјеона Чунга", закључио је Типсаревић.

О ДЕЈВИС КУПУ: ДА НЕ ГИНЕ УВИЈЕК НОВАК...

Србија ће у баражу за Свјетску групу Дејвис купа играти против Индије.

"Поједини играчи кубуре с повредама, али мислим да имамо довољно добар тим да побиједимо Индију. Битно је да останемо у Свјетског групи, а мислим да би догодине, ако не будемо 'сакати, могли да направимо запаженији резултат. Битно је за тенис једне земље да не мора сваке године да гине Новак или Виктор, него да имамо играче који су довољно добри да одрже Србију у Свјетској групи", закључио је Типсаревић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар