Заев: Позитивно рјешење за Косово

Премијер Македоније Зоран Заев изразио је данас задовољство што заједно са предсједником Србије Александром Вучићем може да најави важан пројекат “Оне стоп схоп”, који означава интегрисано гранично управљање.

Регион 02.09.2018 | 18:13
Заев: Позитивно рјешење за Косово
Истовремено је истакао изузетне пријатељске односе двије земље, уз поруку да ће они даље само напредовати.

Заев је у обраћању рекао да вјерује да ће брзо бити потписан Протокол о реализацији пројекта, на заједничкој сједници двије владе, која је, каже припремљена, и која би требало ускоро и да се одржи.

Изнио је податак да се једна милијарда евра изгуби на Балкану због чекања на границама, да се 80 одсто времена приликом превоза роба “потроши” на граничним прелазима, а свега 20 одсто на путу.

Све то говори, сматра, да треба брзо да дјелујемо и да будемо на корист грађанима.

Заев је подвукао да Македонија подржава позитивно рјешење за Косово, које ће да унаприједи живот и Србима и Албанцима и које ће гарантовати мир и безбједност и просперитет “и Србије и Косова”.

Он је рекао и да је значајно то да сви лидери у региону буду обједињени око заједничког циља регионалне сарадње и чланства у ЕУ.

Одговарајући на питања новинара, Заев је рекао да је њихов посао да служе грађанима, а понајвише у економском аспекту, да је “једна од алатки” за то и пројекат о коме данас причају, те да подржава заједничке економске зоне, а да ће економска сарадња свакако бити тема о којој ће са предсједником Вучићем разговарати.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар