Пљусак зауставио налет Нолета! Данас два пута на терену?!

Пљусак зауставио налет Ђоковића, меч с Димитровим одложен! Новак Ђоковић у осмини финала Мастерса у Синсинатију игра против прошлогодишњег победника Бугарина Григора Димитрова - 2:6, 6:3, 2:1.  Новак на терену једном, можда и два пута! Ђоковић и Димитров ће завршити меч осмине финала предвече, а потом ће победник имати само дуел између Федерера и Мајера да се одмори и припреми за четвртфинале са Раонићем.  Киша померила, па прекинула Нолета и Григора! Новак Ђоковић и Григор Димитров морали да прекину меч 3. кола у Синсинатију због кише. Ноле у трећем сету (2:6, 6:3) води 2:1. . .

Тенис 17.08.2018 | 11:00
Пљусак зауставио налет Нолета! Данас два пута на терену?!
Меч је по други пут прекинут због пљуска при резултату 2:1 за Ђоковића у 3. сету и направљеног брејка, и одложен је за петак.

Ђоковић је у другом колу победио Адријана Манарина у три сета 4:6, 6:2, 6:1, док је Димитров савладао Мишу Зверева 7:6 (5), 7:5.

Бугарски тенисер нема позитиван скор са Ђоковићем јер је добио само један од осам међусобних дуела, али је имао самопоуздања пред меч трећег кола Синсинатија. 

"То је Новак, он може да уради све. Почео је да проналази свој моментум и игра добро. Игра се на два добијена сета и допадају ми се моје шансе", рекао је Димитров, који је у Синсинатију добио девет од последњих десет мечева у Синсинатију. 

Ђоковић није био задовољан како је одиграо прве мечеве, али и даље има највише циљеве. 

“Стварно желим да освојим овај турнир. Још увек сам на турниру и можда ћу бити у прилици да играм за титулу. Али дефинитивно морам да играм боље него што сам играо првих неколико мечева. Дефинитивно сам мотивисан да одем далеко на овом турниру", рекао је Ђоковић. 

Новак је на старту деловао сигурно, лако је добио гем на свој сервис, али онда је Димитров почео да доминира. 

Или је Ђоковић почео много да греши. Није га служио бекхенд, његово најјаче оружје, док је Бугарин био одличан на сервису и имао је велики број “убачених” првих сервиса. Новак је играо прилично слабо, сервис му је одједном постао опасан само на моменте, ударци су му били неубедљиви, имао је огроман број неизнуђених грешака, иако је с времена на време савршено погађао линије. 

И оно што је занимљиво, Ђоковић је губио и није скидао иронични осмех с лица. Први сет осим тог уводног гема као да није ни играо. 

У другом сету Новак је променио опрему, зелену мајицу је заменио белом, и биће да нема везе, али Ђоковић је заиста заиграо боље. Али, у исто време и Димитров је показао своју ћуд, почео је много да греши, имао превише неизнуђених грешака, иако је први узео брејк. Након тога Новак је почео да погађа линије, да напада Бугарина бекхендом и форхендом, а овај је грешио чак и у смечевима које му је Новак сервирао као на тацни. 

И само што је Ђоковић изједначио на 1:1 у сетовима уследила је провала облака. Деловало је да ће меч моћи да се настави, прогноза је говорила да је у питању пролазно наоблачење, међутим, уследио је прави потоп И играчи су послати у свлачионицу. 

По повратку на терен Новак се "није охладио", наставио је да притиска Димитрова, али је нови пљусак прекинуо налет Ђоковића и играчи су поново морали у свлачионицу, а меч је дефинитивно одложен. 

За сада, киша је померила програм на Мастерсу у Синсинатију за један дан.

(10) Новак Ђоковић и (5) Григор Димитров требало је да почну свој меч осмине финала у четвртак увече, прве поене одиграли су после поноћи, па морали назад у свлачионице, да би организатор дефинитивно одложио све дуеле у обе конкуренције када је пљусак почео поново у раним јутарњим часовима по нашем времену.

Тачно сат времена и 30 минута су Новак Ђоковић и Григор Димитров у четвртак играли тенис на главном терену у Синсинатију, када је поново почела да пада киша.

Меч је био планиран да почне у 21 сат по средњеевропском времену, али је управо због лошег времена старт померен тек после поноћи. Ни то није било довољно да сазнамо четвртфиналисту из овог двобоја.

До првог прекида је дошло када је Ђоковић изједначио на 1:1 у сетовима, односно таман када је последњи освајач Вимблдона почео да игра шампионски против актуелног првака Синсинатија.

После дуже паузе, дуел је настављен и таман када се захухтао трећи сет, а Ноле одузео сервис ривалу и повео 2:1, уследио је нови прекид. Након 21 минута игре од повратка на терен.

Димитов је први сет решио после два брејка, за тек нешто више од пола сата. Када је пети тенисер света и у другом сету одузео сервис Ђоковићу, деловало је да меч неће потрајати и да ће се врло брзо завршити девети међусобни сусрет српског и бугарског тенисера.

Међутим...

Новак је прво успео да анулира преност Димитрова, а затим и да другим узастопним брејком стигне на корак од освајања сета. Тако је и било. 

У силној колекцији трофеја са мастерс турнира, Ђоковићу недостаје један – Синсинати. 

Српски тенисер је тачно 30 пута побеђивао на турнирима из серије 1.000. Има пехаре из осам од девет градова у којима се одржавају – Индијан Велса, Мајамија, Монте Карла, Мадрида, Рима, канадског Роџерс купа, Шангаја и Париза, али не и из Охаја.

Иначе, Србин је чак пет пута долазио до финала и све до једног је изгубио. Непрелазне препреке били су три пута Роџер Федерер и два пута Енди Мареј. Ноле никада у финалу није успео ни сет да добије.

Последњи пут је до меча за титулу стигао 2015. године.

Још једном понављамо, наш ас у том тренутку имао је предност у трећем сету 2:6, 6:3, 2:1 и наставиће сервисима осми окршај са бугарским тенисером. који брани титулу у Синсинатију, када свој меч на "Централном стадиону" одиграју (1) Симона Халеп и (16) Ешли Барти. 

Румунка и Аустралијанка ће почети у 17.00 по нашем времену, потом ће Ђоковић и Димитров довршити свој меч осмине финала, а онда победник имати само дуел између (2) Роџера Федерера и Леонарда Мајера да се одмори, опорави и загреје за четвртфинале у ком већ чека Милош Раонић.

Наравно, и овај накнадни распоред могла би да поремети нова киша. Мастерс у Синсинатију, једини који недостаје Ђоковићу, игра се за наградни фонд од 6,3 милиона долара.

Резултати осмине финала:

Раонић - Шаповалов 7:6, 6:4
Ђоковић - Димитров 2:6, 6:3, 2:1 прекид

Карењо Буста - Хасе 6:4, 6:2
Чилић - Хачанов 7:6, 3:6, 1:1 прекид

Андерсон - Гофан одложено
Кирјос - Дел Потро одложено

Вавринка - Фучович 2:1 прекид
Федерер - Мајер одложено

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар