ЛЕ: Чудо фудбала - Зенит и Бешикташ! И још...

Ово може само фудбал – чудесан преокрет Банетовог Зенита! Фудбалери Зенита из Санкт Петербурга пласирали су се у треће четврто квалификација за Лигу Европе, пошто су укупним резултатом 8:5 победили Динамо из Минска.  Драма у Аустрији: Партизан ипак иде у Турску! Бешикташ је у надокнади времена изборио пласман у плеј-оф, где сада чека црно-беле! Какав малер за Партизан! Бешикташ преживео у 91. минуту! Турски великан једва прошао у плеј-оф за лигу Европе захваљујући Алвару Негреду.

Фудбал 16.08.2018 | 22:00
ЛЕ: Чудо фудбала - Зенит и Бешикташ! И још...
Клуб из Русије поражен је у првом мечу у Белорусији са 4:0 и испред њих био је тежак задатак пред домаћом публиком.

Тежак, али не и немогућ – тиме су се водили играча Зенита и на крају су направили чудо и прошли у наредну фазу.

Репрезентативац Србије Бранислав Ивановић одиграо је одличан меч, чак је и асистирао код четвртог гола и на терену је провео свих 120 минута игре! Добро сте чули, играло се 120 минута иако је Динамо славио у првом мечу са 4:0.

Зенит је преко Паредеса, Нобоа и Дзјубе дошао до 4:0, а занимљиво да су последња два дошла са играчем мање, пошто је Паредес искључен у 72. минуту. Како је после 90. минута игре било 4:0 ушло се у продужетке.

Екипа из Санкт Петербурга прва је примила погодак у продужетку и чинило се да је ту крај, пошто им је било потребно два гола. То се и десило! Прво Друиси у 109. минуту доноси Зениту 5:1, а потом Дзјуба из пенала у 115. доноси 6:1! До краја меча виђено су још чак два гола. Оба је постигао Мак за коначних 8:1.

Зенит је постигао четири гола за 11 минута – Друиси 109, Дзјуба 115 (п), Мак 121. (п) и 123. минут.

Зенит ће у плеј-офу за Лигу Европе играће против Молдеа, који је елиминисао Хибернијан.

Чудо у Санкт Петербургу - 8:1! Зенит са десеторицом на терену постигао два гола и надокнадио 0:4 из првог меча против Динама из Минска, а онда у продужетку напунио мрежу Бјелоруса. "Петарда" Севиље у Литванији.

Зенит је направио чудо!  Екипа Сергеја Семака пронашла је снаге, самопоуздања и мотива да узврати истом мјером Динаму за пораз 4:0 у Минску!

Зенит је у четвртак увече учинио немогуће и надокнадио минус од четири гола, иако је посљедних 20-ак минута играо са играчем мање, а онда у продужецима направио велики преокрет за невјероватну побједу -  8:1!

Наду Руса да могу до чуда накратко је у првом продужетку  „убио“ Сеиду Јахаја који је искористио тренутак деконцетрације одбране Зенита и смањио на 4:1.

Чинило се да ће то бити погодак вриједан проласка у наредну рунду, али фудбалери у плавом нису се предавали.

Свих додатних 30 минута Зенит је са играчем мање нападао, Џуба је скакао, промашивао, покушао је лијепо и Бранислав Ивановић маказицама, а онда је коначно Динамо поклекао.

Дриуси је послије покушаја Џубе и неспретне реакције повећао на 5:1, а потпуни преокрет донио је Џуба у 115. хет-триком са пенала који је изборио Словак Роберт Мак.

Бјелоруски тим потпуно је потонуо у другом продужетку, не само да нису ни покушали да узврате, него су у посљедњим тренуцима примили још два поготка.

Овога пута Џуба и Мак су земијенили улоге. Џуба је у судијској надокнади продужетка оборен у шеснаестерцу, због чега је Швецов морао ван игре, а прецизан са бијеле тачке био је Мак за 7:1.

Навијачи на трибинама стадиона у Санкт Петербургу били су у делиријуму, а Мак им је у 123. минуту поклонио још један погодак за 8:1 и незаборавно вече у Европи!

ЗЕНИТ – ДИНАМО МИНСК 8:1 (1:0) – послије продужетака

/Паредес 22, Нобоа 66, Џуба 75,79, Џуба 115 пенал, Дриуси 108, Мак 120+1, 120+3- Јахаја 99/

Неће навијачи Зенита много замјерити искљученом Аргентинцу Леонарду Паредесу, јер је управо он у 22. минуту начео мрежуБјелоруса спектакуларним поготком из слободног ударца.

Мало ко је вјеровао у чудо послије првог полувремена које је завршило резултатом 1:0, али је Нобоа новим поготком из прекида у 66. минуту пробудио наде свих на стадиону у Санк Петербургу.

Прије свега самопоуздање домаћих фудбалера, које није поколебао ни други жути, односно црвени картон Паредеса шест минута касније.

Гости из Минска повјеровали су да је меч готов, а Зенита Артем Џуба је то сурово казнио у размаку од само четири минуте.

Горостасни нападач прво је у 75. минуту повисио на 3:0, а онда у 79. минуту искористио одлично дубинско додавање Бранислава Ивановића и ударвем из прве послао лопту у мрежу за невјероватних 4:0 и продужетке у којима је Зенит до врха напунио мрежу Бјелоруса.

Севиља је експресно и убједљиво ријешила гостовање у Литванији савладавши Жалгирис са више него убједљивих 5:0!

Послије 1:0 из првог меча Севиља није била сигуран путник у плеј.-оф, али јесте послије само седам минута игре у реваншу. Головима Нолита и Сарабије шпански тим је повео 2:0, да би се касније обојица уписали још једном у стријелце, а погодак у побједи 5:0 постигао је и резервиста Арана.

Док је Партизан у Хумској "оверавао" пласман у плеј-оф за групну фазу Лиге Европе, у Аустрији се водила велика битка његових могућих ривала.

Бешикташ је у Линцу испустио предност коју је стекао у Истанбулу (1:0), ЛАСК је до надокнаде времена водио 2:0, а онда је фаворит ипак изборио пласман.

ЛАСК - БЕШИКТАШ 2:1 (први меч 0:1)

После центаршута након 90. минута, штопер Бешикташа Пепе спустио је лопту до Алвара Негреда, а Шпанац је закуцао у мрежу, за победу у двомечу и пласман свог тима.

Прошлосезонски учесник осмине финала Лиге шампиона био је на ивици провалије и елиминације из Европе, али је кроз драму ипак дошао у последње коло квалификација за Лигу Европе, у којем ће извесно дочекати црно-беле.

Голове за ЛАСК постигли су Жоао Виктор у 42. минуту и Фрисер у 68, али је екипа Сенола Гунеша узвратила непосредно пре последњег звиждука судије.

Важна информација је и то да је Негредо после гола добио други жути картон, због скидања дреса.

Партизан ће у потеру за групном фазом у Лиги Европе ипак морати тежим путем.

Изгледало је до 91. минута да ће Линц бити следећа дестинација, а ЛАСК противник за фудбалере Зорана Бате Мирковића, али је стари лисац Алваро Негредо поготком у последњим тренуцима усмерио црно-беле ка Босфору. Истина, том приликом је добио и црвени картон (други жути) због радовања па неће играти бар у првом мечу са српским представником, али то и није битно из перспективе турског тима који је једва преживео аустријску офанзиву.

Изгледало је до тог тренутка да ће Бешикташ следити прошлогодишње примере Галатасараја и Фенербахчеа који се обрукаше против Естерсунда и Вардара, али је срећа ипак погледала пулене Шенола Гунеша. Играо се први минут надокнаде када је после центаршута Еркина с леве стране, Џермејн Ленс само тапнуо лопту до искусног Шпанца који из таквих ситуација не греши. Можда је и голман домаћих Шлагер могао боље да реагује, али је и шут Негреда био јак.

Тај погодак гурнуо је у сенку чињеницу да је Бешикташ играо ужасно вечерас и да је само имао среће. ЛАСК је изненадио турског великана од самог почетка високим пресингом и нападом на последњу линију која је олако пружала шансе аустријаницма за гол. Сигурно ће и аналитичари Партизана моћи да истраже наредних дана где је Бешикташ танак и како су Жоао Виктор у 42. и Доминик Фрејзер у 69, лако успели да матирају голмана Зенгина.

Питање је и у ком би смеру ова утакмица отишла да је у надоканди првог полувремена везиста домаћихРејнхолд Ранфтл искористио добру шансу у којој се нашао. Бешикташ, који једва да је запретио до тог гола у 91. минуту само је казнио једну неопрезност ЛАСК-а и та чињеница треба да буде опомена и фудбалерима Партизана, да не треба да се плаше Турака, али и да не смеју да их потцене.

То је тим с којим може да се игра егал и ЛАСК је то вечерас показао црно-белима.

Бешикташ је у Аустрији наступио у саставу: Зенгин - Адријано, Пепе, Еркин, Медел, Роко, Бабел, Ленс, Арслан (од 72' Арслан), Озјакуп (од 46' Кварежма), Ларин (од 72' Негредо).

У осталим мечевима који су одиграни од 19 часова није било великих изненађења. Севиља се прошетала кроз Литванију убедљивом победом над Жалгирисом од 5:0, а блистали су двоструки стрелци Нолито и Сарабија. Један гол постигао је и бразилски дефанзивац Гиљерме.

Успешан је вечерас у Лиги Европе био и легендарни Оле Гунар Солскјер који је са својим Молдеом испрашио шкотски Хибернијан са 3:0.

Влада Ивић и Макаби преживели трилер! Олимпијакос сигуран на гостовању Луцерну – 1:3.

Влада Ивић и Макаби су преживели пакао да би стигли до пласмана у последње коло квалификација за Лигу Европе. Екипа из Тел Авив је после ремија у Јерменији, губила на свом буњишту од Пјуника, али је окренула резултат и отишла даље... – 2:1.

Шокантан почетак виђен је у Израелу. Већ у 11.минуту гости из Јерменије су повели. Стрелац је био Војнов. Много се Макаби мучио, није то била ни сенка оне екипе која је против Радничког из Ниша стварала шансе.

Проћердали су прво полувреме изабраници Владе Ивића. Ипак, у наставку је то било много боље. Велика офанзива се исплатила Ивићу И Макабију.

Навијачи домаћег клуба продисали су после поготка Мича у 55.минуту. Врло брзо Атар је поставио ствари на своје место, а Пјуник није имао снаге за нови ударац.

Некадашњи капитен АЕК-а Лазарос Христодопулос могао би да буде бинго Олимпијакоса у овој сезони. Најтрофејнији клуб Грчке је моћ показао И у Швајцарској. Луцерн је пао (1:3). Два гола постигао је поменути Христодопулос, а у листу стрелаца се уписао И Гереро.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар