Севиља и Марсеј чекају Радоњића, Звезда чека ЛШ!

Да ли ће Немања Радоњић отићи пре 31. августа у великој мери зависи и од тога да ли ће Црвена звезда играти Лигу шампиона или Лигу Европе.

Фудбал 16.08.2018 | 18:45
Севиља и Марсеј чекају Радоњића, Звезда чека ЛШ!
У овом тренутку познато је само да ће Немања Радоњић (22) играти за Црвену звезду у мечевима са Салцбургом.

Да ли ће остати? То директно зависи од тога да ли ће црвено-бели завршити у Лиги шампиона или Лиги Европе, сазнаје Мондо из поузданих извора.

Уколико би се првак Србије пласирао међу 32 најбоља клуба на континенту, премије и бонуси које УЕФА гарантује учесницима свог елитног такмичења обезбедили би довољно новца клубу који је и даље у великим дуговима и Радоњић би, потом, могао да предводи навалу и током европске јесени.

У супротном, највероватније да ће крилни нападач и стрелац пресудних голова за успехе екипе у претходне две сезоне отићи пре затварања летњег прелазног рока у већини земаља, а то је 31. август.

У овом тренутку, Црвена звезда могла би да бира између две понуде које мање или више испуњавају услове постављене за продају најбољег играча - прву је послала Севиља и она гласи: 8 милиона одмах, плус 2 уколико екипа избори Европу у сезони 2018/19, а другу Олимпик Марсеј, који је спреман да плати 10 милиона за потенцијално најскупљег фудбалера у историји Црвене звезде.

Ипак, то неће бити и сума коју ће клуб зарадити, јер је према уговору са Радоњићевим претходним клубом, Ромом, прошлог лета договорено да он постане играч црвено-белих, али да приликом наредног трансфера Звезди припадне 60, а Роми и менаџерима 40 одсто од укупне суме.

Одлазак 22-годишњег левог крила био би велики ударац за тим Црвене звезде, али су свесни могућности да их напусти овог лета, у клубу већ реаговали и довели Милана Јевтовића и Бразилца Џонатана Кафуа, а ту су - и даље - Славољуб Срнић и Немања Милић, који такође могу да игралу крила уз обе аут-линије.

Радоњић је прошле сезоне постигао седам голова на 39 мечева, а ове већ четири на шест - рачунајући и онај у продужецима у Трнави за 1:2 и јесен у Европи.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар