И Партизан упалио моторе: Креће ка трофејима!

Кошаркаши Партизана почели припреме за нову сезону.

Кошарка 13.08.2018 | 22:15
И Партизан упалио моторе: Креће ка трофејима!
"Парни ваљак" је кренуо. Кажу из Хумске улице – шампионским стазама!

Тренер кошаркаша Партизана Ненад Чанак извршио је у понедељак прозивку екипе, чиме су и званично почеле припреме црно-белих за нову сезону.

Очекивања и амбције трофејног клубапревазилазеоне из кризног периода, који је у Партизану владао протеклих сезона. Намера великана из Хумске је да на три "домаћа" фронта нападне трофеје, а да у Еврокупу догура што даље.

У складу с тим, црно-бели су довели и неопходна појачања, а намера је да ускоро буду попуњене и пореостале позиције.

"Почетак је припрема и знамо амбиције Партизана. Екипа је унапређена да буде конкурента у борби за трофеје у свим такмичењима, а да у Еврокупу догура што даље. Имамо довољно времена да одрадимо то што је потребно да се спремимо", рекао је Чанак новинарима на окупљању.

Стратег црно-белих задовољан је учињеним у прелазном року, као и чињеницом да је већ првог дана могао да "прозове" 90 одсто екипе.

"Клуб је учинио велики напор да на првом тренингу имамо 90 одсто екипе. Видећемо да ли нам је потребан још неки играч на вањским и унутрашњим позицијама. Ми смо се одлучили за ове играче које смо довели и очекујем од њих да оправдају поверење."

Чанак је добио и појачања у стручном штабу. У Партизану су од овог лета Милан Минић и Сеад Крџалић.

"Мени је изузетно значајно да поред себе имам два човека која су свашта прошла у овој нашој кошаркашкој џунгли – Милана Милића и Сеада Крџалића. Задовољство је потпуно", нагласио је тренер Партизана.

Због квалификација за Светско првенство, "парни ваљак" ће у једном тренутку привремено остати без неколико кошаркаша.

"Имамо пар играча који су стандардни у својим репрезентацијама и без њих ћемо морати да радимо када буду квалификациони прозори ФИБА за Светско првенство. Морамо да нађемо решење за то. Генерално, расположење је такво да Партизан мора да буде конкурентан у борби за трофеје", оценио је Чанак.

Кошаркаши Партизана тренираће у Спортском центру Корн, са којим је потписан трогодишњи уговор.

"Сигурно да ће то олакшати доста клубу. Нема лимита, сала је наша (првог тима) четири сата дневно. Уз бенефит који има први тим, сматрам да ће Партизан имати бенефит који ће бити видљив у неком одређеном периоду, јер у овој сали тренирају и млађе категорије."

Конкуренција у АБА лиги чини се да ће бити никада тежа. За титулу конкуришу чак четири тима, а неколико њих вреба прилику из другог плана.

"Цедевита, Звезда и Будућност су екипе које имају амбиције да дођу до Евролиге. Партизан је у групи с њима. Не мислим да смо фаворити, али не признајемо им да су бољи док то не докажу на терену. И остале екипе су врло незгодне, имамо пример Морнара од прошле године, ту је Игокеа, Олимпија је појачана...", подвукао је Ненад Чанак.

ПРЕЛАЗНИ РОК -

ДОШЛИ: Раде Загорац (Бетис), Маркус Пејџ (Шарлот Хорнетс/Гринсборо Сворм), Алексеј Николић (Бамберг), Џок Лендејл (Сент Мерис).

ОТИШЛИ: Најџел Вилијамс-Гос (Олимпијакос), Михајло Андрић (Гетинген), Кваме Вон, Амида Брајма, Марко Чакаревић, Ђоко Шалић (Хелиос), Обрад Томић (Рогашка).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар