Мото ГП: Агресивни Лоренцо бржи од Маркеса!

Дукати покорио Аустрију.  Возач Дукатија Хорхе Лоренцо био је најбољи у трци за Велику награду Аустрије, 11. у календару Мото ГП.

Остали спортови 12.08.2018 | 19:30
Мото ГП: Агресивни Лоренцо бржи од Маркеса!
Он и Марк Маркес су се борили за прво место, али је Дукати овог пута показао да му нема премца у Аустрији.

Да победа буде још слађа и други возач из Дукатија Андреа Довициозо је комплетирао подијум као трећепласирани, док је победник био тек 0,13 секунди испред Маркеса.

Четврти је био Кал Крачлоу, пети Данило Петручи, шести Валентино Роси, док је Дани Педроса био седми. Првих десет су још употпунили Алекс Ринс, Жоан Зарко и Алваро Баутиста.

Маркес је од старта имао предност и после неколико кругова је бежао Довију и Лоренцу пола секунде.

Довициозо је пробао да нападне неколико пута, али није успевао. Двојац Дукатија је почео полако да стиже Маркеса и до 12. круга били су иза водећег Шпанца.

Лоренцо се постепено приближавао и вребао своју шансу, Довициозо је полако заостајао и препустио двојици шпанских мотоциклиста представу.

Из ње је после више смена у вођству као победник изашао Лоренцо тако што је возио онако како то обично ради Маркес - врло агресивно.

Наредна трка је ВН Британије за две недеље, а њу ће Маркес дочекати са првог места и 201 бодом. Валентино Роси има 142, а Лоренцо 130.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ДраганТ

14.08.2018 21:07

И Алонсо је објавио крај каријере, за сад, у Ф1, још данас у 17х, има ли негдје можда та вијест админи? Након што је изјавио да напушта, није искљуцио повратак након 2019-е, јер му је стало да освоји троструку круну мотоспорта.

ОДГОВОРИТЕ