ЕП: Шпановићева најбољим скоком изборила финале!

Драгана Томашевић у финалу бацања диска! Српска атлетичарка Драгана Томашевић пласирала се у финале бацања диска на Европском првенству у Берлину.  Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић у финалу Европског првенства у Берлину браниће златну медаљу у скоку у даљ.  Реално најбоља - Ивана Шпановић у берлинском финалу.  Скоком од 6,84 у трећој серији, наша атлетичарка као најбоља у конкуренцији изборила пласман у финале Европског првенства.

Остали спортови 09.08.2018 | 17:00
ЕП: Шпановићева најбољим скоком изборила финале!
Шпановић, која је пре две године била првак Европе у Амстердаму, у квалификацијама је имала најбољи скок од свих ривалки - 6,84 из треће серије.

Претходно је скочила 6,56 метара, док је у првој серији преступила.

Друга српска атлетичарка Милица Гардашевић завршила је такмичење на 21. месту скоковима 6,26 и шест метара, уз један преступ.

Финале је на програму у суботу од 20.05.

Драгана Томашевић у финалу бацања диска. Српска атлетичарка Драгана Томашевић пласирала се у финале бацања диска на Европском првенству у Берлину.

Томашевићева је имала резултат 57,77 метара, који је остварила у првој серији. Укупно је заузела 10. место у квалификацијама.

Норма је била 58,5 метра, а пребацило је седам атлетичарки.

Финале бацања диска је на програму у суботу од 20.20.

Након Иване Шпановић, која се очекивано и без икаквих проблема (штавише са најбољим резултатом) пробила до финала скока у даљ, добили смо данас и другу финалисткињу на Европском првенству.

Али у бацању диска пошто је Драгана Томашевић хицем од 57,77 м постигла десети резултат у квалификацијама, што је успела већ у првој серији такмичења. Норма је била 58,50 м, а пребацило ју је седам атлетичарки. Најбољи резултат остварила је невероватна Хрватица Сандра Перковић која је бацила диск 64,44 м. Девојка из Загреба, иначе једна од најбољих пријатељица Иване Шпановић, освојила је злато на претходна четири ЕП!

“Задовољна сам пласманом у финале, то је био и циљ,  а могло је и боље. Ово је моје шесто ЕП, пето финале. Надам се да ће бити доста бољи резултат у суботу, имам доста времена да се опоравим и спремим и што боље дочекам финале”, рекла је српска репрезентативка након квалификација у Белрину.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар