ЕП: Кајтазова рушила државне рекорде у Глазгову!

Пливачица Босне и Херцеговине Амина Кајтаз задовољна је наступом на Европском првенству, гдје је обарала рекорде и пливала у полуфиналу, док је Емир Муратовић истакао да је могао да буде и бољи у Глазгову.

Остали спортови 09.08.2018 | 11:45
ЕП: Кајтазова рушила државне рекорде у Глазгову!
Кајтазова је у сриједу била 29. у квалификацијама дисциплине 50 метара делфин (наступиле 43 пливачице) пошто је ову дионицу испливала за 27,56 секунди, а претходно је била одлична на 100 метара делфин, гдје је два пута обарала бх. рекорде и заузела 16. мјесто у полуфиналу (59,54), пренијеле су "Независне новине".

Она је уз Ивану Нинковић једина бх. пливачица која је стигла до полуфинала (пливачи нису никада били у полуфиналу). Такође, у квалификацијама је 200 метара делфин испливала за 2:14,85 минута и оборила 10 година стар рекорд БиХ.

"Задовољна сам. Напокон је БиХ имала представника у полуфиналу ЕП, први пут од 2012. када је Ивана Нинковић пливала полуфинале у Дебрецину, тако да морам бити задовољна. Ипак, криво ми је што сам за 18 стотинки промашила полуфинале на 200 метара делфин. Та трка је за мене највеће изненађење, јер у тој дисциплини нисам ни очекивала да ћу поправити вријеме", рекла је Кајтазова за бањалучки лист и захвалила тренеру Ловренцу Франичевићу што јој је указао повјерење и што је тренира.

За најбољу бх. пливачицу слиједи десетак дана одмора, а онда наставља са тренинзима.

"Ускоро почињу припреме, нових безброј сати у базену... ", додала је Кајтазова.

Муратовић је данас био 45. од 66. пливача на 50 метара слободно с временом 23,19 секунди, док је претходно на 100 метара слободно (50,95) био 62. Било је ово његово прво ЕП.

"Нисам баш задовољан наступом на Европском првенству, нисам пливао своја најбоља времена. Могао сам се боље припремити, могао сам неке ствари боље одрадити, као што је излаз из воде... Али, ЕП је било добро искуство", рекао је пливач бањалучког Олимпа.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар