ЕП: Сјајна трка, Чаба Силађи у финалу, Семберац Веља без медаље!

Стјепановић седми на 200 метара слободно.  Српски пливач Велимир Стјепановић заузео је седмо место у финалу трке на 200 метара слободним стилом на Европском првенству у Глазгову. Национални рекорд Силађија за финале Европског првенства.  Српски пливач Чаба Силађи пласирао се у финале трке на 50 метара прсно на Европском првенству у Глазгову.  Српски пливач имао треће време у полуфиналу и с таквом формом може до медаље.

Остали спортови 07.08.2018 | 19:15
ЕП: Сјајна трка, Чаба Силађи у финалу, Семберац Веља без медаље!
Силађи је у полуфиналној трци остварио време од 26,99 секунди, чиме је оборио национални рекорд Србије.

Он је на тај начин дошао до друге позиције у својој полуфиналној групи, а треће укупно на 50 метара прсно.

Први је био Италијан Фабио Скоцоли (26,80), док је као најбољи у другој групи пливао Британац Адам Пити са временом 26,23 што је нови рекорд шампионата. 

Финале на 50 метара слободним стилом је на програму у среду од 17:48.

Веља одлично кренуо, али остао без снаге! Велимир Стјепановић, ипак, далеко од медаље у краулу.

Млади Британац је изненадио у финалу трке 200 метара краул!

Данкан Скот, рођен 1997. године, сјајно је отпливао финиш финалне трке на Европском првенству у Глазгову и заслужено се окитио златном медаљом временом 1 минут, 45 секунди и 34 стотинке.

Момак који је пливао у стази број "8", иза себе је оставио Данаса Рапсиса (Литванија) и Михаила Довгаљука (Русија).

Српски пливач Веља Стјепановић, који је пливао у стази број "1" је добро почео, други "окренуо" на 50 метара, али је остатак трке отпливао испод свог нивоа и на крају је завршио као седмопласирани што сигурно није резултат који ће перфекционисту какав је он - задовољити.

Ања Цревар остала је "прва испод црте" после две полуфиналне трке на 200 метара слободним стилом и тако јој је измакла борба за медаљу...

Талентована српска пливачица из Панчева, која има тек 18 година, била је четврта у својој групи и временом 2 минута, 14 секунди и 5 стотих оборила је државни рекорд наше земље, али ипак није прошла у финале.

Петопласирана из друге полуфиналне групе Фантин Лесафр била је бржа с временом 2:13.13.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар