Ову грешку често правимо када нам је вруће

Покушавајући да се на брзину расхладе, људи свакодневно праве велику грешку. Тако, уместо да њиховом телу буде пријатније, неретко буде још горе.

Здравље 06.08.2018 | 16:07
Ову грешку често правимо када нам је вруће
Велика је грешка током великих врућина пити хладну воду или сокове пуне леда, јер је хладној течности потребно више времена да се "рашири" организмом и да га хидрира.

Зато је идеално током лета пити воду собне температуре, јер ће тако од ње најбрже бити користи. Вода је свакако увек бољи избор од сокова.

Такође, иако је то можда тешко замислити, добро је попити и топао чај, и то онда када је напољу сув ваздух, а не влажан.

Чај ће подстаћи знојење, а тиме и расхлађивање тела. Имајте на уму да се знојењем губи течност коју је свакако потребно надокнадити.

Лекари истичу да треба избегавати алкохол, јер он додатно дехидрира организам, као и да би било добро смањити унос кафе.

Где год били, увек крај себе имајте флашицу воде и, с времена на време, попијте неколико гутљаја. Ако то будете практиковали сваки дан, ваш организам ће имати довољно течности па ћете лакше подносити врућину.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар