Оклагијама на целулит

Терапија дрвеним справицама које подсећају на оклагије за развлачење теста, потиче из Колумбије.

Здравље 21.07.2018 | 12:38
Оклагијама на целулит
БОРБА против наслага на кожи која подсећа на "поморанџину кору" постала је беспоштедна, па су у овом миленијуму и нека средства за домаћинство добила сасвим нову намену. Оклагије, рецимо.

Мадеротерапија, односно терапија дрвеним справицама које подсећају на оклагије за развлачење теста, потиче из Колумбије. Већ годинама је хит у свету, а популарна је и међу женама у Србији. Најчешће јој прибегавамо почетком лета, када нам предстоји скидање у купаће костиме, мада би је требало, следећи ону да се "прасе не гоји пред Божић", радити већ крајем зиме или с првим пролећним данима.

- Да се разумемо, није реч о правим оклагијама, већ о дрвеним ваљкастим структурама које на њих подсећају. Уз помоћ њих разбија се целулит, подстиче детоксикација организма, побољшава проток лимфе и крвоток, убрзава метаболизам - каже Весна Васиљевић, која има дугогодишње искуство у бављењу мадеротерапијом. - Прво 15-минутном ручном масажом стимулишем устајао лимфни систем, јер се тако поспешује покретање а потом и избацивање токсина из њега, а онда прелазим да радим са оклагијама, да притискам џепове масних ћелија које заправо и формирају целулит. Најпре нанесем квалитетну антицелулит крему, како би терапија била делотворнија, али и пријатнија. Притисак оклагија није болан. Понекој жени, у зависности од прага бола, буде само непријатно, али после првих неколико третмана, када се најтврдокорнији целулит разбије, нелагода пролази.

Постоје шире у уже оклагије, равне или са избочинама (на пример у облику коцкица које важе за "убицу" крупног целулита "настањеног" углавног на бутинама и задњици)... Користе се тачно утврђеним редоследом и свака има јасно одређену намену, ма како вам чудно на први поглед деловала.

- Третира се готово цело тело, осим кошчатог предњег дела од колена надоле, и то покретима у правцу протока лимфе. Са масажом се креће обично 4. или 5. дана после менструалног циклуса, јер је тада хормонски статус најбољи и најефикасније се поспешује избацивање токсина - истиче Ваљиљевићева. - Најбоље је урадити 10 третмана и то дан за даном. Неко каже да између њих може да се направи пауза од 48 сати, али ја сам, ипак, за континуитет, јер се тада брже види резултат. Потом би још једном у току године требало урадити серију од 10-12 третмана. То, наравно, зависи од жене до жене, односно од стадијума целулита. 

Наша саговорница, међутим, наглашава да је антицелулит масажа оклагијама узалудан посао уколико није пропраћена одговарајућом исхраном, физичком активношћу и редовним уношењем препоручене количине течности у организам.

Новости
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Деба

21.07.2018 11:18

Овим се Динка средјује и утезе, саврсена је!!!

ОДГОВОРИТЕ