Теслићки моћници отјерали породиљу

Смијенити једну жену која се породила прије мање од три мјесеца и отјерати је са посла посљедњи је" јуначки" чин са
којим се поносе одборници СНСД-а, ПДП-а, ДНС-а и СРС-а у Теслићу, саопштила је данас Српска демократска странка, Општински одбор у Теслићу.

Република Српска 18.07.2018 | 19:01
Теслићки моћници отјерали породиљу
То је, како наводе, наставак опструкције било каквог нормалног рада и напретка у Теслићу коју спроводи СНСД од именовања Драгана Богданића на његово чело од 2013. године, а сада су за такву политику пронашли "сродне душе" у локалном ПДП-у.

Предсједник Клуба одборника СНСД-а, Мишо Стојановић, је чак ову противзакониту смјену прогласио за празник демократије. У својој изјави Стојановић је дословно рекао да је разлог смјене то што је директорица вртића "Палчић" Сандра Прпош "предуго на породиљском боловању", те да није именовала у том периоду свог замјеника, подсјећа СДС у саопштењу.

Док је у западним земљама то много више, у Републици Српској породиљско боловање је законом гарантовано на
годину дана, међутим и 3 мјесеца је пуно за Мишу Стојановића, иначе правника са "престижног" приватног "Едуконс"
универзитета, а камоли годину дана прописаних законом, што нам довољно говори о политици СНСД-а о останку и
опстанку српског народа на овим просторима и подршци наталитету, као и то шта будуће мајке и породиље могу
очекивати са људима попут Мише Стојановића на власти, истиче ОО СДС-а Теслић.

Чиљеница да је Стојановић не само изјавио да је 3 мјесеца породиљског боловања предуго и превише, него је то
навео као главни разлог смјене и давања отказа једној жени, сигурно је један од најбољих примјера о томе какви људи, каквог карактера и морала и какву политику спроводе у Теслићу од 2013. именовањем Драгана Богданића на чело СНСД-а, чији је Мишо Стојановић достојан насљедник и сљедбеник у сваком погледу.

"Правник" Стојановић је такође навео ноторну глупост да директорица вртића за вријеме боловања "није именовала
замјеника", а колико се бавио проблематиком вртића и колико познаје право говори чињеница да управо закон
не дозвољава директорима вртића да именују замјенике, већ помоћнике, што је директорица Сандра Прпош и учинила
прије одласка на породиљско боловање.

Такође је навео да није задовољан њеним радом за шта није усвојен извјештај, иако је она директорица тек нешто више
од 4 мјесеца, а извјештај који није усвојен односи се на претходну директорицу ове установе.

За мање од пола године свог рада у овој установи, Сандра Прпош, млади кадар СДС-а рођена 1985. године, успјела је да смањи све режије ове установе за дупло, да набави професионалну пећ у кухињи, јер је претходна била стара 40 година и чија је поправка годишње коштала око 2.000 КМ, да уведе видео надзор, повећала број дјеце у свакој васпитној установи, да је први пут ову установу похађало 150 предшколаца, увела школе спорта и фолклора и многе друге активности, потпуно измијенила јеловник и увела здраву исхрану, отворила нову јасличку групу у новој потпуно обновљеној соби, повећала хигијену у свим просторијама и издвојила средства за полагање хигијенског минимума свим радницима за које је закон прописао који раније нико од радника није имао положен, обезбиједила набавку материјала за рад који су раније куповали родитељи и много тога још - све то за нешто више од 4 мјесеца рада са којим Мишо Стојановић каже да није задовољан, без прецизирања, подјећају из СДС-а.

Све то говори да "јунаку" Стојановићу није битно ни право, ни закон, ни демократија, ни рад ни напредак теслићког вртића и цијеле локалне заједнице, већ да су он, његов ментор Богданић и истомишљеници из ПДП-а одабрали да демонстрирају силу у локалном парламенту преко једне породиље, не размишљајући при томе да ли ће штету због оваквих поступака имати и они најмлађи грађани наше општине који користе услуге дјечијег вртића.

Иако их је коалициони колега из Социјалистичке партије упозорио да су све ове одлуке до сада нелегалне и да ће бити оборене на суду, те да ће због таквих одлука штету имати сви грађани општине Теслић, јасно је да се осовина
СНСД-ПДП удружила у коалицију бахатих моћника којима су интереси грађана Теслића на задњем мјесту, а да су због својих личних спремни на све и не презају од било чега - па и од смјењивања и отпуштања мајке тромјесечне бебе, закључује се на крају саопштења СДС-а Теслић.

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Роки

18.07.2018 17:08

Свака цаст животињо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

18.07.2018 18:26

Зна се ко је сива еминенција свих прљавих послова у Теслицу - то је најљигавија особа у Српској. Требао би бити министар смијесног хода, али он тренутно изиграва кловна у Министарству здравља, тј. слузи за криминалне радње, а дугогодисња робија га цека кад-тад.

Name

НН

18.07.2018 19:40

Ова багра се осилила и не преже ни од чега. То је ситница у односу шта су радили невином Давиду, измасакрирао га клан СНСД. На челу клана главни вампир, крвожедни милијардер. Џаба му све паре овог свијета кад ће га Давид у сновима прогањати. Те звијери су на све спремне. Правда за Давида им куца на врата сваког тренутка.

Name

интересант

19.07.2018 18:11

У којем мјесецу трудноце је примљена на мјесто директора вртица и у којим мјесецима трудноце или породиљског је постигла све набројане?

Name

Никола

18.07.2018 17:16

Багра секташка,уништише цијели народ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

НДП

18.07.2018 17:19

Младене Иваницу,после овога планирас ли добити и један глас у Теслицу.Вези своје керове на краци ланац у Теслицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ББ

18.07.2018 17:21

Монструми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

18.07.2018 17:28

Због понасања ПДП-а у Теслицу, Младен Иваниц неце добити гласове СДС-ових гласаца. Посто се ради о великом броју гласова, с обзиром на снагу СДС-а у Теслицу, то би га могло скупо костати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Капетан

18.07.2018 17:49

Исто са ПДП-еом у Броду имамо проблем. Крајње је вријеме да Бореновиц дјелује уколико хоце гласове за Младена Иваница.

Name

Хм

18.07.2018 17:52

Колико сте јаки ни једну жену не можете да заштитите

Name

ПДП Лдп

18.07.2018 17:48

И у Фочи су у ПДП издали опозицију ,продали се заарад цара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

18.07.2018 21:54

И у Целинцу се пдп продао

Name

Па

18.07.2018 17:58

Теслић, Брод, Фоча ајмо даље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кондор

18.07.2018 18:26

И у Требињу је СДС слабији него икада захваљујуци ПДП и Славку Вучуревицу и докле тако

Name

модрицанин

19.07.2018 04:51

И у Модрици исто.

Name

ре

19.07.2018 17:08

А ста је у Брцком? М.Босиц несто кука.

Name

децко

18.07.2018 18:41

На судјење и тразити одстету за сваки дан трудноце проведен на послу, за материјално обестецење, за дусевну бол,... отици код психолога 20 пута без осигурања и тразити да јој губитник спора исплати терапије, за непостовање закона који прописује годину дана права на породиљско, за непознавање закона од дотицног тразити да се искљуци из опстинских клупа.... све сто мозес замислити наплатити и остетити оног ко је одговоран за тај отказ! крв му попити треба

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ртрд

18.07.2018 20:08

Морам нешто да коментаришем. Не подржавам владајућу структуру. Сматрам да не воде државу у правом смјеру. Али и СДС има својих бисера. У мом мјесту СДС гледа само себе. Пар људи има корист и то је то. Тешко неко може помоћи овом напаћеном народу. Као нација смо птоклети и гледамо само лични интерес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

18.07.2018 20:49

и у Целинцу је ПДП окренуо леда опозицији.