Титула код куће: "Пјесма за Кантеа, не за Куртоу"!

Француска је дочекала титулу шампиона света.  А у Паризу – милионче! Спадало Погба, песма Кантеу, закрчене улице. . .  Повратак шампиона!

Фудбал 16.07.2018 | 23:10
Титула код куће: "Пјесма за Кантеа, не за Куртоу"!
Лекип је, како и доликује светски угледном медију, дешавања сажео у две речи. Једноставне, а довољне да саопште све:

„Повратак шампиона“.

Јасна алузија на репризу успеха из 1998. године, али и да је актуелна генерација француских фудбалера заслужила дивљење и ван граница државе, јер стварно је играла најбоље у Русији, одакле ју је дочекало више од 1.000.000 људи. Словима, милион.

Улице Паризан биле су овог понедељка поподне затворене за саобраћај. Кретање је дозвољено само једном возилу. Отвореном аутобусу, на коме је писало „прваци света“, а одакле су се Галски петлови поносно шепурили, носећи Златни глобус. Из авиона, на аеродрому „Шарл де Гол“ изнео га је и високо подигао капитен Иго Лорис, певали су као да су на журци Пол Погба, Антоан Гризман, Корентин Толисо, Флоран Тован, вотећи се до Јелисејских поља.



Може им се. Најбољи су. И нико им неће замерити што су себи дали одушка. Макар то било и на пријему код председника Емануела Макрона. Сви у оделима, сви на тренутак „смртно“ озбиљни, сви певају Марсељезу, а онда, по свему судећи највеће спадало у овој екипи, Пол Погба узима микрофон и креће хит започет у Русији, који прихвата и дотад „ледени“ Дидије Дешан, да покажу и селектор и играчи кога највише цене.

„Енголо Канте, мали је, добар је, Леа Месија угасио је...“



Народ вришти од среће. Француска данас није радила. Славила је. Има шта. Судећи према томе како се залетела у Русији и какав потенцијал има биће прилике за још неки дефиле налик војној паради, у коме авиони лете изнад Париза и симболично праве заставу Француске на на небу.

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/8Б9тнсД3хк8" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

Да се зна ко влада фудбалским светом.

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/14089-195пг" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

Французи су донели титулу шампиона света.

Освајачи Светског првенства допутовали су у Париз, где их је маса навијача пратила већ од аеродрома. Фудбалери су у отвореном аутобусу поздрављали окупљене и отишли право у Јелисејску палату, где их је дочекао председник Емануел Макрон.

Победничка екипа стигла је праћена авионима који су распршивали боје националне заставе.

Ушавши у француску председничку палату, капитен и голман Иго Лорис, са златним трофејом у рукама, и тренер Дидије Дешан први су поздравили председника Француске  и његову супругу Брижит на црвеном тепиху испред Јелисејске палате.

"Хвала што сте нам донели овај пехар. Хвала што сте нас учинили поносним, што сте уложили толико труда. Хвала што сте били јединствени. Хвала вашим породицама које су овде, тренерима и тимовима", рекао је председник Француске у обраћању члановима репрезентације, уз поруку да се не мењају, јер "ова екипа је лепа" и да "никада не забораве одакле долазе".

Окупљеним грађанима испред председничке палате обратио се играч средине терена Пол Погба, узвикнувши "Напред Плави, напред", отпевао је и неколико песама, па микрофон предао Бенжамену Мендију.

Играчи и њихово особље певали су, између осталог, и чувену псему Глорије Гејнор "И wилл сурвиве" (Преживећу).

Посебно занимљив тренутак био је када је репрезентативац Лукас Ернандез најавио да ће екипа певати за белгијског голмана Тиба Куртоу, али га је Оливије Жиру прекинуо и рекао му "Стани, у Јелисеју смо".

Сви заједно потом су запевали већ добро познату песму о Нголоу Кантеу, омиљеном играчу играча и навијача "триколора".

Јасно је зашто Французи имају посебан "пик" на Белгијанца Куртоу, јер је после пораза у полуфиналу оптужио "триколоре" да играју антифудбал.

Уз звуке "Марсељезе", играчи француске репрезентације, сви у плавим оделима и белим кошуљама, потписивали су аутограме многобројној деци која су дошла да их дочекају, док је Макрон правио "селфије" са победницима.

Иначе, на званичном Твитер налог француске репрезентације објављено је да ће играчи цело вече провести у Јелисејској палати.

Француски тим је јуче, у финалу Светског првенства у фудбалу у Русији, победио репрезентацију Хрватске резултатом 4-2.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар