Џек Сок и Мајк Брајан су шампиони Вимблдона!

Амерички пар Мајк Брајан и Џек Сок шампиони су Вимблдона за 2018. годину у категорији мушких дублова.

Тенис 15.07.2018 | 15:30
Џек Сок и Мајк Брајан су шампиони Вимблдона!
Амерички пар је у финалу савладао јужноафриканца Рејвена Класена, који је играо са новозеланђанином Мајклом Винусом, резултатом 6:3, 6:7(9), 6:3, 5:7, 7:5.

Ово је прва титула у каријери за Мајка Брајана без свог брата близанца Боба, који није могоа да наступи у Лондону због повреде.

Мајк Брајан је тако постао најстарији шампион Вимблдона у категорији мушких дублова, јер је ову титулу освојио са чак 40 година.

Џеку Соку је ово 12. дубл титула у каријери, а друга на Вимблдону, након што је 2014. шокирао јавност попвеши се на трон са Канађанином Вашеком Поспишилом.

Американцима је било потребно пет сетова и пуно неизвесности да савладају јужноафричко-новозеландски пар после малог преокрета у петом сету. Винус-Класен су имали брејк лопту на 4:3 у одлучујућој деоници меча, али Брајан и Сок нису 'поклекли' у том тренутку и недуго затим направили одлучујући брејк у мечу.

Титулу у женском дублу освојиле су Чехиње Барбора Крејчикова и Катерина Синиакова, које су са 6:3, 4:6, 6:0 победиле Никол Меличар и Квету Пешке.

Чешки пар је тако исписао историју поставши једини дуо који је успео да освоји и јуниорску и сениорску титулу на Вимблдону у својој категорији.

Њих две су такође и биле најбоље на недавно завршеном Ролан Гаросу, тако да су сада двоструке актуелне Гренд слем шампионке.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар