Надал: Још једна наша битка за памћење!

Рафаел Надал разочаран је поразом од Новака Ђоковића, али је поносан што је био део једног од најбољих мечева у последњих неколико година.

Тенис 14.07.2018 | 21:15
Надал: Још једна наша битка за памћење!
Ђоковић је победио Надала у полуфиналу Вимблдона 6:4, 3:6, 7:6, 3:6, 10:8 и изборио прво ГС финале још од УС Опена 2016. године.

"Сјајан меч, фантастичан тенис обојице. Сјајна представа за навијаче. Нисам срећан због коначног резултата, али јесам због учешћа у оваквом мечу", рекао је Надал.

Ово је био њихов 52. међусобни дуел, а Ђоковић је заблежио 27. победу. Прву после два пораза.

"Велики је изазов играти против једног од најбољих тенисера у историји. Вероватно је слично и за њега. Изузетно га поштујем, често смо играли, на најбољим стадионима, имали најбоље тренутке заједно. Он је велики противник. Данас смо имали још једну битку за памћење".

Надал је успео да добије четврти сет и изједначи на 2-2 у наставку меча, али прекид меча је свакако утицао на њега.

"Распоред је био мало тесан, знајући да имате меч са двојицом играча који сјајно сервирају. Наравно да не можете предвидети да ће толико дуго трајати. Али можда би било боље да смо прво ми играли од 14х. На остало не може да се утиче".

Ђоковић се после доста проблема са повредама и формом у претходне скоро две године опет бори за највеће трофеје.

"Игра врхунски. Рекао сам то и пре меча. Не можеш играти финале Вимблдона, чак иако се зовеш Новак Ђоковић, ако не играш врхунски тенис".

Надал није разочаран својим наступом упркос поразу.

"Мислим да сам добро играо. Добро ударао, погађао, био агресиван. Промашивао сам, не често, али понекад. Када играте таквим интензитетом, са толико страсти, некада претерате са ударцем. Немам на шта да се жалим. Дао сам све од себе и то је то. Сјајан меч у којем ме је он победио. Свака му част. То је спорт".

Уочи наставка меча који је прекинут у петак увече због "полицијског часа" битна одлука била је да ли ће Централни терен бити покривен. Ђоковић је био за, Надал против, а испуњена је жеља српског тенисера.

"Нећу више да причам о томе. Ако будем, писаћете о томе, а ја не желим да пишете о томе данас", рекао је Надал.

Упркос поразу у полуфиналу Вимблдона, Шпанац је учврстио прво место на АТП листи са 2.230 бодова испред Роџера Федерера.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ово

14.07.2018 19:51

Улази у историју тениса !

ОДГОВОРИТЕ