Филиповић: Још увијек постоји култ репрезентације!

Капитен "делфина" пред почетак ЕП каже да Србија није непобедива, али да му припремни период даје разлога за оптимизам.

Остали спортови 15.07.2018 | 19:30
Филиповић: Још увијек постоји култ репрезентације!
Најбољи српски ватерполисти у понедељак увече утакмицом против Румуније почињу наступ на Европском првенству у Барселони.

Дејан Савић и његови изабраници долазе на шампионат као прваци из Београда 2016, свесни да су се од олимпијског злата исте године у Рију неке ствари промениле, али решени да се још једном боре за највиши степеник победничког постоља.

Добра увертира за ЕП био је недавни тријумф на Медитеранским играма у Тарагони. Пре тога су се "делфини" припремали у Крању, а ево како је капитен тима видео тај период.

"Барселона је круна изузетно напорне сезоне, током које смо одиграли много утакмица. Већи део састава је дошао на припреме непосредно после Фајнал ејта Лиге шампиона. Уморни, засићени, баш у лошем физичком стању. Било нас је мучно гледати",рекао је Филиповић за суботњи додатак "Спортског журнала".

После неколико дана, ствари су почеле да долазе на своје место.

"Начин на који смо се дизали ми је показао да култ репрезентације још постоји. Осетио сам велико задовољство због тога. То је знак да смо и даље прави".

Прошле године на Светском првенству, Србија је изгубила од Хрватске у полуфинали и заузела треће место. Неуспех у групној фази Светске лиге "подгрејао" је приче о рањивости...

"Можда нам таква размишљања и одговарају. Сигурно је да смо извукли поуке из прошле године, неке коцкице се слажу. Јасно је да нисмо непобедиви и да друге екипе траже начина да се припреме и да играју против нас... Боцкања у јавности не могу да нам унесу немир. Све то делимо, коментаришемо и решавамо. На крају крајева, то нам је и мотив", истакао је Филип Филиповић.

Осим Румуна, ривали у групи биће нам Русија (среда, 18.30) и Словачка (петак, 11.00).

Подсећамо да су "делфини" троструки узастопни европски шампиони, из Ајндховена 2012, Будимпеште 2014. и Београда 2016. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар