Човић: Сабирамо се одузимањем, а множимо дијељењем!

Небојша Човић недавно је изабран за председника Спортског друштва Црвена звезда и сада му предстоји борба да ова институција потпуно стане на ноге.

Остали спортови 13.07.2018 | 22:45
Човић: Сабирамо се одузимањем, а множимо дијељењем!
Човић је гостујући у јутарњем програм телевизије "ПРВА" истакао да му предстоји период сагледавања читаве клупске ситуације.

"Не желим да се бавим имагинарним, када будемо све снимили, онда ћемо знати шта ћемо радити. Сада сам у фази да хоћу да видим ситуацију у сваком клубу, разговарам са директорима", рекао је Човић.

Наравно, увек су финансије први задатак.

"Један од кључних проблема јесу финансијска средства. Годишње је порез на имовину зграде спортског друштва око 9 милиона. На воду оде 4-5 милиона, плате су 10 милиона… Потребно је да сви заједно седнемо и да радимо. Ако не можемо, ако не постоји расположење на обе стране, онда једна обавеза мање. Спорт је озбиљан посао, није само посао. Фудбал је планетарна, највећа привредна грана. Менаџмент је веома важан".

Он је навео и шта је све у власништву СДЦЗ.

"Клуб поседује зграде, салу, све оно што је на адреси Љутице Богдана 1. Све то треба ставити у функцију. Досадашњи председници Скупштине и Управног одбора су водили јаку и велику борбу, а ми ћемо покушати да је наставимо и направимо мало другачији модел".

Међутим, не може се све гледати кроз касу само највећих спортова као што су фудбал и кошарка.

"Најтрофенији тим је кошарка и то женска. Те секције морамо да гајимо, да не причамо о каратистима, рукометашима, ватерполистима…"

Човић је потпуно свестан задатка који га очекује и има план како да га испуни.

"Сабирамо се одузимањем, а множимо се дељењем. Као инжењер, не знам ту рачуницу и никада је нећу прихватати".

На челу кошаркашког клуба вратио је Звезду на шампионске стазе, али каже да ће ове сезоне много зависити од количине новца којом клуб буде располагао.

"Ништа необично, то су радили и у протеклом периоду. Нормално је да имамо јаке ривале, не само у Партизану, већ и у другим клубовима. То је јака регионална лига из које се иде у Европска такмичења. Видећемо колике су нам могућности, амбиције су велике, али биће толико колике су нам финансијске могућности. Ми као ‘државни пројекат’ у јуну и јулу имамо највећи проблем јер не знамо шта ћемо толико државних пара", закључио је Човић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар