Видео: Партизан би да узме и Алексеја Николића!

Још један плеј! Репрезентативац Словеније у преговорима са црно-белима.  И "златни" Словенац близу црно-белих.  Освајач Купа Радивоја Кораћа на прагу је договора са досадашњим плејмејкером Бамберга.

Кошарка 10.07.2018 | 16:30
Видео: Партизан би да узме и Алексеја Николића!
Рекао је Никола Лончар на промоцији у новог спортског директора Партизана да црно-белима доноси „знање, везе и контакте“, а судећи према метама клуба из Хумске 1 овог лета, јасно је да бивши репрезентативац пуца високо. Снажно је одјекнула информација да би екипу Ненада Чанка могао да појача Маркус Пејџ, коме је понуђен уговор на две године, а само неколико сати касније још једно име лансирано је у кошаркашку орбиту.

Према сазнањима портала Баскетбаллспхере, у питању је Алексеј Николић, с којим је, такође, успостављен контакт и он би ускоро могао да стигне у Србију. Доскорашњи организатор игре Бросе Бамберга је по окончању минуле сезоне „изашао из уговора“ са Немцима, постао слободан играч, био надомак љубљанске Олимпије, међутим, велики су изгледи да се уместо у Словенији запути ка Београду.



Наравно, остаје отворено питање да ли би Маркус Пејџ и Алексеј Николић заједно дошли у Партизан, што је могуће имајући у виду да се тим тек формира или управа предвођења председником Остојом Мијаиловићем бира једног од њих.

Како год, Николић има педигре првака Европе, минулог септембра у Турској био је члан репрезенатције Словеније која је покорила Стари континент, победивши Србију у истанбулском финалу. Играо је и на Мундобаскету 2014. у Шпанији.



Претходне сезоне, у дресу Бамберга на 29 евролигашких утакмица просечно је играо 12 минута, бележивши 2,5 поена и 1,7 асистенција по сусрету.

Пре Пејџа и Николића, као потенцијалне мете Партизана на позицији плеја помињали су се Мики Меконел и Мекензи Мур.

Партизан је прошле сезоне на позицији плејмејкера користио махом стране кошаркаше (Најџел Вилијамс-Гос, Патрик Милер, Кваме Вон, уз минималну помоћ Слободана Јовановића и Тадије Тадића), а тако ће према свему судећи бити и предстојеће јесени.

С тим да ће комбинација бити мало "шаренија", пошто ће један организатор игре бити Американац (најозбиљнији кандидат је Маркус Пејџ), а други Словенац!

Према сазнањима портала "Баскетбалл спхере", потврђених Монду из извора блиског играчу, у питању је Алексеј Николић (23 године, 191 цм), репрезентативац Словеније и освајач златне медаље на прошлогодишњем Еуробаскету.

У финалу против Србије, као алтернатива Луки Дончићу, забележио је четири поена, три скока, две асистенције и једну украдену лопту.

Од лета 2015. био је у Бамбергу, са којим је имао прилику да игра Евролигу, мада не у важној улози.

Прошле сезоне играо је просечно 12 минута по утакмици, уз учинак од 2,6 поена и 1,7 асистенција.

У табор вишеструког првака Немачке стигао је из сарајевског ОКК Спарс, где је провео четири године и био лидер јуниорског састава, заједно са Ђоком Шалићем. Прве кошаркашке кораке направио је у Лашком и родној Постојни.

Реч је о школованом плејмејкеру, са одређеним искуством, али који тек треба да се докаже као један од носилаца игре. Партизан, као тим са свега неколико ветерана (Величковић, Гагић, Си), може кроз мечеве АБА лиге и Еврокупа да му понуди потребан простор за доказивање.

ФОТО: Стар спорт

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар