Јусуфу Нуркићу 48.000.000 за останак у Портланду!

Центар из Босне и Херцеговине Јусуф Нуркић и наредне четири године носиће дрес Портланд Трејлблејзерса.  Нуркићу 48 милиона за четири године.  Најбољи бх. кошаркаш је договорио продужење сарадње са НБА франшизом из Орегона.

Кошарка 08.07.2018 | 14:30
Јусуфу Нуркићу 48.000.000 за останак у Портланду!
АП наводи да је Нуркић пристао на нови, четворогодишњи уговор, али особа упућена у преговоре није желела да открије финансијске детаље уговора.

По наводима ЕСПН, уговор је вредан 48 милиона долара. Останак Нуркића, стартног центра, био је један од приоритета Портланда овог лета.

Нуркић је у Портланд стигао 2017. године из Денвера и од тада је одиграо 99 утакмица на којима је просечно бележио 14,5 поена.

Јусуф Нуркић (23) се обавезао на четверогодишњу сарадњу са Портланд Трејлблејзерсима.

"Босанска звијер" ће за то вријеме зарадити 48 милиона долара, што је наводно мање од првобитне понуде Блејзерса коју је Нуркић одбио прије неколико мјесеци, објавио је НБА "инсајдер" и новинар ЕСПН-а Адријан Вожнаровски.

Ипак, тржиште се сузило па је бх. центар одлучио да прихвати ову понуду која има дјелимичну гаранцију за четврту годину уговора.

Нуркић је у протеклој сезони просјечно постизао 14,3 поена, имао девет скокова, 1,4 блокаду, док у НБА каријери просјечно биљежи 10,4 поена и 7,3 скока.

Блејзерси су у овом прелазном року такође потписали уговоре са Ником Стаускасом и Сетом Каријем на бековским позицијама.

Портланд је лигашки дио сезоне у НБА лиги окончао на трећој позицији, али су упркос предности домаћег терена поражени са 4:0 у серији од Њу Орлеанс Пеликанса.

Извор: Б92/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар