WБ: Успони, падови - КРАЈ за Џумхура!

У другом колу Вимблдона, најбољи бх. тенисер заустављен од Ернестса Гулбиса из Летоније. Након драме у пет сетова, 138. тенисер свијета славио 6:2, 4:6, 3:6, 6:1, 3:6.

Тенис 05.07.2018 | 20:15
WБ: Успони, падови - КРАЈ за Џумхура!
Дамир Џумхур није успио да се пласира у треће коло Вимблдона.

Иако је сјајно почео меч против Летонца Ернестса Гулбиса, први рекет БиХ имао је велики пад, затим се поново вратио у сусрет, али је у одлучујућем сету поново виђена лоша игра, што је ривал искористио и пласирао се у наредну фази најстаријег тениског турнира на свијету, гдје ће играти против бољег из дуела Тељор Хери Фриц (САД) - Александер Зверев (Њемачка).

ЏУМХУР - ГУЛБИС 6:2, 4:6, 3:6, 6:1, 3:6

Без већих проблема ријешио је први сет у своју корист (6:2), а онда маестрално са три везана гема започео други сет и чинило се тада да ће бх. тенисер у потпуности надиграти свог ривала.

Ипак, услиједио је велики пад у игри. Летонац је фуриозном игром успио стићи и престићи Дамира, те након 6:4 изједначити на 1:1 у сетовима.

И трећи период игре био је у знаку 138. тенисера свијета. Сарајлији ништа није полазило за руком, па је Гулбис поприлилно лако стигао до преокрета и вођства 2:1 у сетовима (3:6).

Дамир се у потпуности вратио, а како је одиграо четврти сет, све је мирисало на његову побједу. Повео је 5:0, затим препустио један гем ривалу, али проблема до краја није било, па је са 6:1 стигао до изједначења, те се тако ушло у одлучујући гем.

А тамо, Летонац је био сигуран. Већ на старту повео је са 2:0 одузевши сервис Дамиру, чувао предност до самог краја, те тријумфовао. Иако је Џумхур при вођству Летонца 3:5 имао брејк шансу, није успио да је искористи, па је његово учешће на овогодишњем Вимблдону окончано већ у другом колу.

Иако је имао добар жријеб и отворен пут, Џумхур је трећу годину заредом заустављен у другом колу Вимблдона, те пласман у треће коло овог турнира и даље за њега остаје само сан...

У првом колу најстаријег тениског турнира на свјету, Сарајлија је веома лако и убједљиво савладао Максимилијана Мартерера из Њемачке, у три сета било је 6:3, 6:2 и 6:4.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар