Крстајић под оком ФИФА, можда и он буде кажњен!

Селектор фудбалера Србије Младен Крстајић можда буде санкционисан због коментара после меча против Швајцарске, јер је међународна фудбалска асоцијација (ФИФА) покренула дисциплински поступак против њега.

Фудбал 23.06.2018 | 23:30
Крстајић под оком ФИФА, можда и он буде кажњен!
ФИФА је против селектора Крстајића отпочела дисциплински процес због коментара које је српски стручњак упутио судији меча Србија – Швајцарска после меча двеју репрезентација, који су 'неутрални' добили 2:1.

Крстајић је рекао да би судију тог меча Феликса Бриха послао у Хаг, а тај коментар, уз још поједине, је проузроковао то да ФИФА овако реагује.

Дисциплински поступак покренут је и против Фудбалског савеза Србије због нереда навијача, који су правили мање нереде и исказивали политички некоректне и нападне поруке, пренео је Фаизан Лахани, пакистански новинар. Међународна фудбалска асоцијација је такође покренула и поступак против швајцарскиг играча албанског порекла, Џердана Шаћирија и Гранита Џаке, због неприкладнихи прослава голова албанским двоглавим орлом.

ФИФА је немилосрдна. После свега што се дешавало у петак вече у Калињинграду, одлучила је Светска кућа фудбала да реагује. Дисциплинска комисија те организације покренула је поступак против Гранита Џаке и Џердана Шаћирија, али и Младена Крстајића, објавили су медији у Швајцарској. 

Двојица стрелаца у победи Швајцарске над Србијом нашли су се на тапету због непримереног начина прославе голова, рукама су имитирали двоглавог црног орла, који представља један од заштитних знакова такозване Велике Албаније. У ФИФА су уверени да је реч провокацији са политичком позадином и зато је отворен случај против играча рођених у Гњилану, па ће њих двојица морати да образложе поступке.

Засад не наводи да ли ће и на који начин бити кажњени.

ФИФА је истовремено покренула и поступак против селектора нашег државног тима, Младена Крстајића. Њему се на терет стављају изјаве дате после меча са Швајцарцима, мада није наведено да ли се мисли на оне одмах по окончању утакмице у којима није задирао на територију полтике или речи изговорене данас у Светлогорску, кад је казао „покрадени смо“, а на питање да ли би судији Феликсу Бриху показао жути или црвени картон одговорио „послао бих га у Хаг, да му суде као су и нама судили“.

То није све. ФИФА је отворила нови случај против Фудбалског савеза Србије због, како каже, "понашања навијача, који су правили мање нереде и исказивали политички некоректне и нападне поруке". Подсетимо да је ФСС већ кажњен 10.000 долара због транспарент на мечу са Костариком.

С обзиром да је завршно коло Групе Е на програму 27. јуна кад су на програму мечеви Бразил - Србија и Швајцарска - Костарика логично је очекивати да дотад ФИФА саопшти какве је одлуке донела, да ли и колико су кажњени Џака и Шаћири, односно Крстајић.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Будимо Постени

23.06.2018 21:40

Нити су она двојица Свајцарци нити је овај Србијанац,све је то зајебанција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МОЗЕ БОЉЕ

24.06.2018 08:48

Али су она двојица не Свицараца како ти реце одрадила свој посао постено, А овај не Србијанац сто је тацно,он је Босанац лосе је одрадио свој посао и мислим да је једини кривац ,свесно окрецуци млин на орлове Хаг, косово и сваста јос невазнога.Пробуди се Србине политика нас уби политика вас унинисти

Name

друг

23.06.2018 22:46

Све док будете величали Ратка Младића дешават че вам се овакве неправде ..., јер ни бог нема симпатије према вама .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Друже.....

24.06.2018 12:59

... не рисе!

Name

Какав Народ

23.06.2018 22:51

Срби ни у спорту не могу без националних глупости. Умјесто сто лапрдате,боље играјте фудбал. Најбоље да ви никуда и не идете,јер цим вам не иде несто од руке или ноге онда вам цијели свијет крив. Због тог србовања,вас је најбоље искљуцити из спортских такмицења. Уците од Њемацке, имате много тога за науцити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

24.06.2018 09:10

Ста да науцимо од немацке, како побити милионе људи или како постати мањина у својој земљи... није ти неки пример... то сто се десавало на терену је је много озбиљнија ствар, фифа змури на оба ока, судији рацун порастао на два милиона. Једноставно цекају се реакције И икрецу се у нецију корист... не треба нас искљуцити него смо требали напустити прценство одмах након уласка сиптарцине са другим косовском заставом. Инаце веруј ми ми смо људи за разлику од вас, ви сте обицна говна знас И ти то сам зато И јеси толко пун мрзње јер само говно И мозес да будес

Name

Умјесто

24.06.2018 04:39

Да се бави послом за који је (претпостављам) супер плаћен, он послије битке млати празну сламу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

24.06.2018 06:10

Два Сиптара ји растурила и сав је свјет сада крив сто нису могли побједити јадни смо ми Срби

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ој Марко

24.06.2018 13:00

....Марко сунце моје жарко , зашто радиш тако, тако наопако.....а ниси ти Марко

Name

ФИФА

24.06.2018 13:03

..... као не може нико други него сваба да нам суди. Докле год будемо сагињали главе, посматраце нас као своју провинцију. Живјела слобода, доле неоколонијализам

ОДГОВОРИТЕ