Срби и Албанци се тукли у Цириху, Грацу...!

Сукоб Срба и Албанаца у Цириху, запаљена застава! Најмање шест особа је повређено, а две су пребачене у болницу после туче Срба и Албанаца у Цириху, пренели су локални медији.  У Грацу у Аустрији група албанских навијача сукобила се после утакмице репрезентација Србије и Швајцарске на Светском првенству у Русији, најпре са српским навијачима, а потом и полицијом.

Фудбал 23.06.2018 | 22:40
Срби и Албанци се тукли у Цириху, Грацу...!
Ова група најпре је провоцирала српске навијаче на јавном гледању утакмице у центру града.

Затим, када је кренула организовано до другог места, пошто је видела једног бициклисту који је хтео да их снима мобилним телефоном, група је насрнула на њега.

Полиција, која је била у близини, успела је убрзо да заустави напад.

Они су онда песницама и ногама насрнули на чуваре реда, а једног гађали пуном лименком пива.

У том нападу повређена су четири полицајца.

Захваљујући додатним полицијским снагама ухапшено је шест особа један 18-годишњи Хрват, два косовска Албанаца стара 23 и 34 године који живе у Грацу, као и три аустријска држављанина из Граца од 21, 24 и 26 година, и против њих је поднета пријава.

Утакмица Србије и Швајцарске завршила се поразом српске репрезентације, након гола Ђердана Шаћириија у 90. минуту утакмице.

Сукоб Срба и Албанаца у Цириху, запаљена застава! Најмање шест особа је повређено, а две су пребачене у болницу после туче Срба и Албанаца у Цириху, пренели су локални медији.

Како се наводи, у ноћи после утакмице између селекција Србије и Швајцарске, за коју наступају и играчи пореклом са Космета, велики број српских навијача се окупио у циришкој улици Лангштрасе.

Додаје се и да су се српски навијачи докопали једне косовске заставе и запалили је.

Портал тио.цх је објавио да се према њима тада затрчао један младић, вероватно косовско-албанског порекла, после чега је кренула масовна туча.

Током синоћње утакмице репрезентација Србије и Швајцарске на Светском првенству у Русији, дошло је до сукоба српских навијача са полицијом у Бечу.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Србољуб Албановиц

23.06.2018 21:22

Да сам ја Полицајац у овим дрзавама,ја бих ове испребијао да их ни родјена мајка неби препознала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема

24.06.2018 05:22

Нема ниста од туце ! Само кваримо углед у свијету. Ту има доста пјаних навијаца !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

тз

24.06.2018 11:47

Такви смо какви јесмо незнамо другације

ОДГОВОРИТЕ