Мркела представио "расног шпица": Ту је за голове!

"Расни шпиц" и "крило изванредне брзине" у Звезди! "Имамо велики изазов у Европи и ја сам зато дошао", поручује Никола Стојиљковић, док његов нови саиграч.

Фудбал 22.06.2018 | 17:50
Мркела представио "расног шпица": Ту је за голове!
Црвена звезда од данас званично има још једног нападача.

Поред Александра Пешића, Милана Павкова и Дејана Јовељића - стигла је конкуренција у виду Николе Стојиљковића (25) - који је већ неколико дана провео са екипом на припремама на Златибору, али је овог петка и званично узео дрес са бројем "19".

Спортски директор Митар Мркела је на представљању новог нападача изразио уверење да ће се Стојиљковић показати као голгетер.

"Никола је играч кога познајем дуго година, прошао је све млађе селекције репрезентације, лепо смо сарађивали, доведен је да донесе голове, он је расни шпиц и направиће лепу каријеру у Црвеној звезди", поручио је Мркела.

Нови Нишлија у тиму Звезде, казао је да га је екипа на Златибору лепо прихватила и да је срећан због тога што је дошао у клуб који жели да "помера лествицу" резултата из претходне сезоне.

"Желимо да поновимо резултате и будемо још бољи следеће године, а најбитније је да се уклопим што пре у екипу, важно је да дам свој максимум и неће бити проблема. Имамо велики изазов у Европи и ја сам зато дошао. Коначно смо као клуб стали на ноге и можемо да направимо и бољи резултат него прошле године. Постављен је одређен ниво прошле године, а надам се да ћемо ми направити корак даље", поручио је позајмљени нападач Браге који је навео да је у разговору са људима из португалског клуба изразио жељу да се врати у Србију.

"Нисам улазио у то ко је или колико понудио. Изразио сам жељу да се вратим у Србију, да играм у Звезди, они су добро знали шта хоћу. Када је у питању Европа, АПОЕЛ је велика екипа и велики клуб, али прво размишљамо о првом мечу, не о њима. Наша екипа има квалитет и не плашимо се њих".

Поново ће сарађивати са Владаном Милојевићем који га је тренирао у Чукаричком.

"Одлично знам Владу, играли смо већ заједно у Чукаричком, тада смо одлично сарађивали. Добро знам како ради и како функционише код њега. Није пресудило то, клуб ме је хтео и желео сам у клуб који ме жели, али наравно сам срећан што ћу сарађивати са тренером с којим сам већ одлично сарађивао", закључио је Стојиљковић при потписивању уговора.

Убрзо потом - још једна промоција! 

Двогодишњи уговор, са опцијом продужетка на још једну додатну сезону, потписао је Милан Јевтовић који стиже из Анталијаспора.

"Желели смо да га доведемо и прошле зиме, али сан се није остварио. Успели смо на наше задовољство да завршимо све формалности. Он је играч изванредне брзине, има голгетерске способности и покрива обе стране. Очекујем доста голова, да помогне Звезди, али и она њему да се додатно афирмише", поручио је Митар Мркела на представљању.

Спортски директор поручио је да клуб за њега није морао да плати обештећење, док је Јевтовић истакао да је имао понуде норвешких и шведских клубова - али је срце желело само једно.

"Пре шест месеци је постојала могућност, али није се наместило. Сада сам пресрећан што се то у правом тренутку догодило, верујем да овај тим може да понови прошлу сезону, а можемо и више. Клуб као Црвена звезда иде на највише могуће циљеве, надам се и верујем да можемо да уђемо у Лигу шампипона", рекао је Јевтовић.

Навео је да познаје доста фудбалера Црвене звезде као што су Јованчић, Стојковић и Гобељић, а познато је од раније да је кум Бранка Јованчића.

"Ово је за мене најважнији тренутак у животу. Пресрећан сам што сам стигао у Звезду и остварио дечачки сан. Дошао сам да играм Европу, даћу свој максимум како бих оправдао очекивања свих у клубу", закључио је крилни фудбалер који је узео број "26".

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА, ЛЕТО 2018:

ДОШЛИ (званично): Душан Јованчић, Дејан Мелег, Никола Стојиљковић,Милан Јевтовић, (незванично) Зоран Поповић.

ОТИШЛИ: Мичел Доналд, Дамијен Ле Талек, Дамир Кахриман, Душан Анђелковић, Лука Илић, Лука Аџић, Урош Рачић и Абрахам Фримпонг.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар