Друловић: Одлучују ситнице, Швајцарци и нису Швајцарци!

Љубинко Друловић, бивши репрезентативац Југославије, причао је за Б92 о мечу између Југославије и Швајцарске на којем је наступао, као и о шансама и очекивањима меча који се игра у другом колу групне фазе Мундијала у Русији.

Фудбал 22.06.2018 | 15:45
Друловић: Одлучују ситнице, Швајцарци и нису Швајцарци!
Љубинко Друловић је био актер меча пре 17 година, када је Југославија победила Швајцарску, а асистенцијом је учествовао у победоносном голу, који је постигао управо селектор репрезентације Србије Младен Крстајић.

"Прошао сам десно, па сам је вратио на леву и центаршут је био на другу стативу, Крстајић је главом дао гол. Тад смо и победили 2:1 па смо после тога играли против Словенаца, тад нисам играо, тад сам се загревао једно 70 минута и тад нисмо отишли због те утакмице. Добили смо Швајцарце у Базелу, али нисмо као други отишли у Јапан и Јужну Кореју", кажеДруловић за Б92.

Он мисли да ће у мечу, који се игра од 20.00 у Калињинграду, одлучивати нијансе.

"Доста се разликује. Имају неке момке који и нису прави Швајцарци него потичу са ових наших простора, али су рођени тамо или су им родитељи дошли. И тад је Швајцарска имала одличну репрезентацију, можда чак и бољу него данас. Међутим, имају селектора са наших простора који познаје наш менталитет. То је неки моменат, тренутак да се што мање греши, практично се игра на неку грешку и чека се ситуација. Не прави се толико шанси као пре, све су екипе компактне и добро организоване и тркачки способне. Ситнице одлучују. Мислим да та швајцарска данас није баш квалитетна као она раније."

Опет су као колектив показали у квалификацијама да су добри и на то подсећа Друловић, а позив на опрез су и партије против Шпаније и Бразила.

"То је знак да знају да играју на резултат што је важно у модерном фудбалу. Док не почне, не знамо никад тачно. Пре свега мислим да треба да одиграмо утакмицу хладе главе да на терену покажемо да смо бољи. Не треба да реагујемо на неке провокације, то ће бити најбоља 'освета'", наставио је Друловић.

Од могућих адута у селекцији Србије издваја Александра Митровића, нападача Фулама.

"Верујем да ће Митровић почети да даје голове. Давао је и у пријатељским и у квалификацијама, мислим да је време да почне и на Светском првенству. Иако је на првој утакмици са Костариком био један од кључних играча. Понео је велики тимски терет, тако се борио између штопера и био је прави тимски играч. Није му се посрећило, али можда данас проради".

Познаје Крстајића као играча, а сада је и као селектор "пробио лед" добрим резултатом.

"Скинули смо тај терет, али ова утакмица је практично за нас елиминациона, морамо да узмемо три бода јер имамо Бразил у последњем колу. Не знам колико је ту добро играти, не треба да се 'вадимо' са Бразилцима. Добро је што све имамо у својим рукама".

Љубинко би од евентуалних противника у осмини финала пре би изабрао Мексико.

"Мислим да Немци не могу да одиграју толико слабо као у првој. Вероватно је ту негде и менталитет, можда су дозирали. Мексико је мало сличнији нама, еуфорија их понесе иако имају много добру подршку. Навијачи их носе целу утакмицу, али опет је бољи Мексико. Са Немцима никад не знате, могу да почну добро и да 'самељу' ако их крене добро", закључује за Б92 некадашњи репрезентативац Љубинко Друловић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар