Напасти Швицу! Из ваздуха или са крила...?

Како до Зомеровог гола?

Фудбал 22.06.2018 | 17:30
Напасти Швицу! Из ваздуха или са крила...?
Пре Костарике Младен Крстајић је поручио да спава као беба! Уочи данашњег меча у Каљињинграду рекао је да је његов дрим-тим спреман. Можда је то чисто храбрење пред дуел са Швајцарском који може да нам донесе осмину финала Мундијала, а можда и млади стручлњак нешто зна што већински део Србије не зна. Да има у свом шпалиру асова квалитет на чије карактеристике Владимир Петковић неће имати одговор.

Швајцарцима игра и бод, могу да калкулишу и у спуштеном блоку чекају нашу грешку и контру. Посебно што имају нашпанованог Џердана Шаћирија. А против Бразила се јасно видело колико је Швајцарској тешко дати гол. Међутим, судећи по ономе што смо чули у Русији стручни штаб Србије прижељкује такав сценарио и дефанзивно орјентисану Швајцарску. Да, верују да са стрпљењем из дуела против Костарике и тактичком дисциплином могу да дочекају један тренутак и испишу руску бајку. Из прекида...

Просто и једноставно: са Сергејем Милинковић Савићем који чува лопту боље него новце свака швајцарска банка, те физичким јаким Александром Митровићем, дефанзивно орјентисани Петковић "частио" би нашу екипу великим бројем прекида у опасној зони. Ту су Бранислав Ивановић, Никола Мленковић, Лука Миливојевић, Немања Матић, Александар Митровић... Играчи који свакој одбрани на свету могу и морају да донесе неспокој у скоку. Посебно, што је капитен Александар Коларов у плус фази и што га златна левица слуша.

Теорија каже да смо физички јачи и виши од Швајцараца. Управо су тамошњи новинари кроз питање то ставили до знања Владимиру Петковићу.
"Не мислим да ће одлучити физика. Биће ово утакмица јаког темпа, мораћемо да трчимо више него Србија", поручио је селектор Швајцарске.

Дипломатски одговор можда крије и неспокој у његовој души. Тим пре што би у случају да Сајџије буду доследне себе и крену на победу (фаворити су према многим парамтерима) могли да буду кажњени преко наших брзоногих крила и игре један на један. Управо због тога би у стартну поставу требало да буде уврштен Филип Костић, момак који је способан да и дефанзивно и офанзивно одговори класи Штефана Лихштајнера. Исто важи и за Душана Тадића који ће се на другој страни намерити на Рикарда Родригеза. А он јесте опасан офанзивни бек. Али не и најпоузданији кад је дефанзива у питању.

Наравно, све је то теорија. Али и чињенице које говоре да просто можемо и морамо да нападнемо Швајцарску. Каљињинград се добија у ваздуху или преко крила... 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар