Играчи тражили да Сампаоли не води екипу против Нигерије?!

Фудалска репрезентација Аргентине у четвртак је доживела један од најтежих пораза у историји, упркос чињеници да има једну од најбољих генерација, предвођену Лионелом Месијем.  Код Аргентинаца "лети перје" и праве се резови! Дебакл од Хрвата на Мундијалу покренуо је лавину критика на рачун селекције "гаучоса". Селектор признаје да су очајно "скенирали" ривала, играчи очајни и љути, јавност бесна. . .  Буна у свлачионици Аргентине: Сампаоли не води екипу у трећем колу? Играчи желе да га наследи Хорхе Буручага.

Фудбал 22.06.2018 | 19:50
Играчи тражили да Сампаоли не води екипу против Нигерије?!
Аргентина је до колена потучена против Хрватске резултатом 3:0 и сада, коло пре краја, има теоретске шансе да се нађе у осмини финала.

Као главни кривац је поред споменутог Месија означен селектор Хорхе Сампаоли, па су се након утакмице појавиле информације да су играчи одржали састанак и затражили да он не води екипу на последњем сусрету против Нигерије.

"Играчи се нису адаптирали, пројекат је пропао", рекао је Сампаоли на конференцији на медије, али је одговор убрзо стигао од нападача Серхија Агуера.

"Пустите га нек прича шта год хоће", одговорио је Агуеро селектору.

‘Гаучоси’ су, како медији из те земље наводе, затражили да Хорхе Буручага буде на клупи.

Аргентинци су нокаутирани и тешко да ће преживети тежак ударац на Мундијалу.

После дебакла од Хрвата у другом колу групе Д (0:3) само пука теорија и срећа оставља их у трци за пласман у осмину финала. Имају само један бод и још један меч и све ће зависити од резултата осталих селекција у групи.

Аргентинска репрезентација деловала је као разбијена војска.

Није у репрезентацији штимало како треба, упркос томе у што у својим редовима имају највећу звезду данашњице Лионела Месија.

Аргентински новинари који прате селекцију у Русији извештавају да су играчи сложни у оцени да селектор Хорхе Сампаоли мора да оде и да су о томе већ причали са људима из Фудбалског савеза Аргентине након што су после пораза одржали заједнички састанак.

Да није све у најбољем реду наговестио је Маскерано после пораза од Хрвата.

"Спремни смо да попијемо ваш отров", изјавио је Маскерано аргентинским новинарима у Нижњем Новгороду после очајне игре.

"Свесни смо да смо у веома тешкој ситуацији. Није још све изгубљено, имамо шансе. Али ми немамо никакав други проблем, наш једини проблем је Аргентина", додао је фудбалер кинеског Хебеија.

Сампаоли је изјавио да није све ишло по плану.

"Све што се догодило на мечу против Хрватске и лоша игра екипе је до менаџемнта. План који смо зацртали није успео. Веома ме боли овај пораз, али нисам добро причитао игру ривала", рекао је селектор Аргентине.

Серхио Агуеро био је љут и оштар.

"Сампаоли може да прича шта хоће", изјавио је нападач Манчестер ситија који је био замењен у 54. минуту и то пошто није пипнуо лопту у другом полувремену.

Шта се то дешава унутар тима?

Бивши репрезентативац Аргентине Пабло Забалета каже да не памти када је гледао лошију репрезентацију.

"Њима као да је недостајала душа. Било је баш чудно. Селектор мора да седне са играчима и отворено поприча шта се догађа. Никада раније нисам гледао овакву утакмицу Аргентине, никада!", рекао је Забалета.

Он је сигуран да ће национални тим бити на удару јавности.

"Аргентински народ очекује много од овог тима и неће прихватити ово. Биће јако љути на играче, јер су желели да на овом Мундијалу направе нешто".

Забалета, али и остали, сложни су да је ово последња прилика за већину играча да направе добар резултат на светској сцени. Пре свих Лео Меси.

"Жао ми је Месија, јер мислим да му је ово била последња прилика да нешто освоји са репрезентацијом. Незадовољан је, а наредни Мундијал је далеко и не бих био изненађен ако се пензионише после Русије".

Забалета, али и стручњаци сматрају да је већина искусних фудбалера разочарана и страхују да Меси неће бити једини који ће завршити репрезентативну каријеру. Као играче који можда последњи пут наступају за Аргентину помињу Агуера, Анхела ди Марију, Лукаса Биљу...

Али није још готово. Аргентина има и даље шансу, или боље рећи наду.

У последњем колу састаје се са Нигеријом, али мораће да ослушкује вести са утакмица Исланда против афричке селекције и безбрижне Хрватске.

Дуел Аргентине и Нигерије на програму је у уторак од 20 часова у Санкт Петербургу.

Аргентина се не смирује, емоције пуцају на све стране! Гаучоси се налазе у најтежем положају још од Мундијала у Јапану и Јужној Кореји 2002. године, екипа је у тоталном расулу, а свлачионица је подигла буну и жели да Хорхе Сампаоли не води тим у последњем колу групне фазе против Нигерије!

Готово сви утицајни аргентински медији помињу да играчи моле Сампаолијада се повуче пре краја Мундијала, док ТyЦ Спорт тврди - селектор је отеран! Свлачионица тражи да Сампаоли оде, уједно и за новог тренера предлаже Хорхеа Буручагу! Легендарни офанзивац и стрелац победосног гола који је Аргентини 1986. године донео титулу светског шампиона је прва жеља највећег дела тима, који је разочаран оним што је Сампаоли урадио и зато сви траже хитне промене. 

Сампаолијев кратак боравак на клупи Аргентине прошаран је углавном негативним ставкама. Уочи Мундијала нашао се у срцу великог скандала када је оптужен за сексуално узнемиравање једне куварице, а права драма настала је после ремија са Исландом на отварању групне фазе. Бламажа против Хрватске и најтежи пораз у последњих 60 година била је кап која је прелила чашу.

Серхио Агуеро већ је јавно предочио свету шта мисли о селектору, а наводно нико у тиму више не верује у Сампаолија. Па ни Лионел Меси, иначе први заговорник идеје да Сампаоли буде доведен уместо Едгарда Баузе у финишу турбулентних квалификација за овогодишњи Мундијал.

Питање је, ипак, да ли ће се Сампаолијева смена догодити сада, или ће се покушати са неким споразумним раскидом касније. Како је откривено, у случају да Сампаоли буде отпуштен, Фудбалски савез Аргентине мораће да му исплати отпремнину у висини од 20.000.000 долара!

Тешко је да поверујемо да ће толики новац бити тек тако бачен на сто...

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар