СП: Емотивни тренутак за Милоша Вељковића...

Утакмица са Швајцарском је нешто посебно! „Мој сан је увек био да играм за Србију и поносан сам на то”, јасан је млади штопер.

Фудбал 22.06.2018 | 09:00
СП: Емотивни тренутак за Милоша Вељковића...
Један од играча за којег ће утакмица са Швајцарском представљати више од игре је Милош Вељковић. Момак рођен у Базелу има двојно држављанство, био је и члан националног тима Швајцарске до 16 година, али се онда одлучио да наступа за земљу из које вуче порекло.

Сутрашњи меч ће за њега представљати посебан тренутак у каријери.

„Моја цела породица живи у Швајцарској, тамо имам пуно пријатеља. Многи познаници ће гледати. Утакмица против Швајцарске је дефинитивно нешто посебно, јер сам играо за њу у својој младости”, рекао је Вељковић за званичу сајт Вердера.

Ипак, никаква врста туге није присутна, већ напротив. Пре шест година је одлучио да игра за Орлове и није погрешио.

„Мој сан је увек био да играм за Србију и поносан сам на то”, јасан је Вељковић.

Србија сутра у Калињиграду има прилику да обезбеди пласман међу 16 најбољих на Мундијалу, али су у табору Младена Крстајића свесни квалитета противника.

„Они су врло добри као тим, врло дисциплионовани. Ипак, Џердан Шаћири је кључни играч тима. Очекујем тактичку утакмицу, оба тима су добро организована. Вероватно неће бити много голова. Али, на светском првенству се никада не зна. Мислим да ћемо победити са 2:1, то би било врло лепо”, рекао је Вељковић.

Утакмица у Калињинграду игра се од 20 часова.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар